Pille Ivask • 4. aprill 2017 kell 18:35

Kulla hind jätkab tõusu

Kulla hind on tõusuteel  Foto: epa

Kulla hind tõusis täna ning sulgus kõrgeimal tasemel alates veebruari lõpust, vahendavad MarketWatch ning CNBC.

Esimeses kvartalis edenes kulla hind 8% võrra. Sel nädalal on hind taas tõusnud, kuna dollar on tugevnenud ning Peterburis toimunud metroo plahvatus teeb investorid ebakindlaks. Lisaks toimub sel teedel kohtumine USA presidendi Donald Trumpi ja Hiina presidendi Xi Jinpingi vahel, mille tulemusi investorid ärevalt ootavad.

Kuld kauples täna korraks 1263,7 dollari tasemel ehk viimase kuu tipus. UBSi strateeg Joni Teves märkis CNBCle, et ühtlasi on oluline ära märkida, et kuld on ületanud ka viimase 200 päeva keskmise hinna ehk 1261,5 dollari piiri. Teves ütles, et taolised piirid on olulised murda ning sellest võib järeldada, et ehk hakkab tulevikus hind tõusma. Eriti arvestades, et investorite optimism USA majandusreformide osas on löögi saanud.

Kulla hind tõusis täna 4,40 dollari ehk 0,4% võrra, 1258,40 dollarile untsist.

Hetkel kuum