Pille Ivask • 19. aprill 2017 kell 19:06

Baidu tahab automaailmas Google’it teha

Baidu  Foto: epa

Hiina internetihiid Baidu teatas, et plaanib tulla välja isesõitvatele autodele mõeldud tarkvaraga, vahendab CNBC.

See omakorda viitab aga sellele, et isesõitvate autode turul on läinud veelgi kitsamaks. Teadupärast teevad katsetusi ses vallas ka näiteks Tesla, Uber ja Google.

Baidu isesõitvate autode projekti nimeks on Apollo ning sisuliselt tähendab see, et Baidu püüab teha sama, mida Google tegi nutitelefonidega – pakkuda operatsioonisüsteemi, mis töötaks väga erinevatel isesõitvatel autodel.

Ettevõte teeb esimesed isesõitva auto katsetused selle aasta juulis ning nende õnnestumise korral saadab mõned prooviautod juba tagasihoidlikuma liiklusega linnatänavatele. Aastaks 2020 peaks plaanide kohaselt olema asjad aga juba nii kaugel, et Baidu isesõitva auto tarkvara saab paigutada väga erinevatele autodele ning neljarattalised saavad hakkama juba ka keerulisemates liiklusoludes ning ka kiirteel.

Baidu hakkas isesõitvate autode osas investeeringuid tegema 2015. aastal.

Hetkel kuum