Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kui suur risk peitub optsioonides?

Foto: Panthermedia/Scanpix

Mulle kirjutanud Elarile jäi silma, et lasen rahal endast mööda minna, kuna ei kirjuta optsioone. „Aktsiate omamine ilma nende arvelt kaetud optsioone (covered call) välja kirjutamata on sama hea, kui osta investeerimise eesmärgil kinnisvara ja seda mitte välja üürida,“ hurjutas Elar.

Tõsi on, et optsioonidega ma ei kauple. Esiteks on nende puhul hulk näitajaid, mis panevad nad tavapärasest aktsiast teistmoodi toimima ning riskivabad nad ei ole. Ja mis seal salata – optsioonidega kauplemine nõuab minu praegusest strateegiast hoopis teistsugust lähenemist. Kuid Elari küsimus andis hea võimaluse instrument uuesti üle vaadata.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum