Artur Erik Lindmaa • 25. juuli 2017 kell 7:00

Analüütikud prognoosivad Hiinale kiiremat majanduskasvu

Hiina lipp  Foto: epa

Majandusteadlased kergitasid Hiina majanduskasvu prognoose, peale oodatust paremaid poolaasta tulemusi, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Bloombergi poolt küsitletud 57 majandusteadlase vastuste mediaanprognoosi järgi, kasvab Hiina sisemajandus kogutoodang kolmandas kvartalis 6,7% ning neljandas kvartalis 6,6%. Mõlema kvartali prognoosid on analüütikute poolt 0,1 protsendipunkti suuremad kui kuu tagasi.

Teise kvartali majanduskasv ületas analüütikute ootusi ning kasvab valitsuse poolt plaanitud tempos. Bloombergi sõnul annab see poliitikakujundajatele ruumi, et saavutada stabiilsus ning võimaluse tegeleda riskidega õigeaegselt.

Majandusteadlase Carlos Casanova sõnul on kiirenev majanduskasv teises kvartalis positiivne märk, mis toob esile Hiina majanduse elastsust. Samuti on Peking piiramas ohjeldamatut laenamist, millega soovitakse hajutada finantsriske.

Tarbija- ja tootjahinnad langesid eelmisel kuul, mis tõi omakord kaasa ka inflatsiooniprognoosi aeglustumise. Analüütikute sõnul tõusevad tarbijahinnad kolmandas kvartalis 1,8% ning neljandas 2%.

Hetkel kuum