Mait Kraun • 13. september 2017 kell 12:24

Dimon: Washington hoiab majanduskasvu tagasi

JPMorgani juht Jamie Dimon.  Foto: Bloomberg

JPMorgan Chase’i tegevjuht Jamie Dimon kritiseeris USA majanduse praegust olukorda ning ütles, et Washingtoni tegevusetus hoiab kasvu tagasi, vahendab CNBC.

Dimon on viimasel ajal rääkinud päris mitmel teemal, peamiselt on ta sõna võtnud maksureformi ja regulatsioonide vähendamise teemal. Teisipäeval New Yorgis toimunud Alpha konverentsil lisas ta õli tulle.

„Midagi on valesti,“ ütles Dimon. „Ma olen ütelnud ainult ühte. Kui me teeks asju õigesti, siis ulatuks majanduskasv praegu 3 protsendini.“

USA president Donald Trump on lubanud, et tema majanduskasvule orienteeritud lähenemine, kuhu hulka kuuluvad ka madalamad maksud, vähem regulatsioone ning infrastruktuuri kulutused, aitab majandusele hoo sisse lükata. Dimon toetab neid ideid, aga talle ei meeldi, et Washington ei suuda neid piisavalt kiiresti ellu viia.

„Majanduse taastumine on olnud väga pikaajaline, aga see on vaid pool normaalsest taastumisest,“ ütles Dimon. „Küsige ükskõik milliselt väikefirmalt, mida on regulatsioonid teinud? Nad teevad teatud ettevõtete jaoks elu raskeks.“

Dimon rääkis täna ka bitcoinist ning ütles, et krüptovaluuta puhul on tegemist pettusega ning peagi saab pidu läbi.

Hetkel kuum