• Jaga lugu:

  Dimon: Washington hoiab majanduskasvu tagasi

  JPMorgani juht Jamie Dimon.Foto: Bloomberg

  JPMorgan Chase’i tegevjuht Jamie Dimon kritiseeris USA majanduse praegust olukorda ning ütles, et Washingtoni tegevusetus hoiab kasvu tagasi, vahendab CNBC.

  Dimon on viimasel ajal rääkinud päris mitmel teemal, peamiselt on ta sõna võtnud maksureformi ja regulatsioonide vähendamise teemal. Teisipäeval New Yorgis toimunud Alpha konverentsil lisas ta õli tulle.
  „Midagi on valesti,“ ütles Dimon. „Ma olen ütelnud ainult ühte. Kui me teeks asju õigesti, siis ulatuks majanduskasv praegu 3 protsendini.“
  USA president Donald Trump on lubanud, et tema majanduskasvule orienteeritud lähenemine, kuhu hulka kuuluvad ka madalamad maksud, vähem regulatsioone ning infrastruktuuri kulutused, aitab majandusele hoo sisse lükata. Dimon toetab neid ideid, aga talle ei meeldi, et Washington ei suuda neid piisavalt kiiresti ellu viia.
  „Majanduse taastumine on olnud väga pikaajaline, aga see on vaid pool normaalsest taastumisest,“ ütles Dimon. „Küsige ükskõik milliselt väikefirmalt, mida on regulatsioonid teinud? Nad teevad teatud ettevõtete jaoks elu raskeks.“
  Dimon rääkis täna ka bitcoinist ning ütles, et krüptovaluuta puhul on tegemist pettusega ning peagi saab pidu läbi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Börs: Nasdaq ja S&P 500 jõudsid uute rekorditeni
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Nasdaqi ja Standard & Poor’s 500 indeksid tõusid neljapäeval uute rekorditeni, millele aitasid kaasa börsifirmade tugevad tulemused ning USA töötu abiraha taotlejate arvu langus, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.