Mait Kraun • 24. oktoober 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Whirlpooli aktsia pärast tulemusi vabalanguses

Aktsiagraafik  Foto: EPA

Koduseadmete tootja Whirlpooli kolmanda kvartali tulemused olid kehvad ning ettevõte vähendas jälle prognoose, mille tõttu vähenes börsifirma usaldusväärsus ja aktsia hind, ütlesid RBC Capital Marketsi analüütikud.

Whirlpooli aktsia on täna kukkunud üle 10protsendi, 163 dollarini. Ettevõte teatas, et nende kolmanda kvartali kohandatud kasum aktsia kohta oli 3,83 dollarit, käive aga 5,42 miljardit dollarit. FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid 3,92 dollarist kasumit ja 5,48 miljardi suurust käivet, vahendab MarketWatch.

Ettevõtte tegevjuht Marc Bitzer ütles, et ettevõte „pole oma tegevusmarginaalidega rahul“ ning seda mõjutas „toorainete inflatsioon, ebasoodsad hinnad ning Euroopa äride aeglane integratsioon“.

Terve aasta lõikes ootab ettevõte, et kasum ulatub 11,1-11,4 dollarini aktsia kohta, kohandatud kasum aktsia kohta peaks olema 13,6-13,9 dollarit. Varasemalt olid vastavad prognoosid 12,4-12,9 ja 14,5-15,0 dollarit.

Investeerimisfirma RBC Capital Marketsi analüütikud vähendasid Whirlpooli reitingut ning vähendasid börsifirma aktsia hinnasihti 209 dollarilt 184 dollarini.

„Ettevõtte juhtkond on juba kolm kvartalit järjest oma prognoose vähendanud, mis on nende usaldusväärsuse küsimärgi alla seadnud. See survestab tõenäoliselt ka edaspidi aktsiat,“ kirjutasid investeerimisfirma analüütikud, kes tõid välja, et ettevõttele avaldasid positiivset mõju valuutakursid ning ootamatud maksusoodustused.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt