• Jaga lugu:

  Whirlpooli aktsia pärast tulemusi vabalanguses

  AktsiagraafikFoto: EPA

  Koduseadmete tootja Whirlpooli kolmanda kvartali tulemused olid kehvad ning ettevõte vähendas jälle prognoose, mille tõttu vähenes börsifirma usaldusväärsus ja aktsia hind, ütlesid RBC Capital Marketsi analüütikud.

  Whirlpooli aktsia on täna kukkunud üle 10protsendi, 163 dollarini. Ettevõte teatas, et nende kolmanda kvartali kohandatud kasum aktsia kohta oli 3,83 dollarit, käive aga 5,42 miljardit dollarit. FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid 3,92 dollarist kasumit ja 5,48 miljardi suurust käivet, vahendab MarketWatch.
  Ettevõtte tegevjuht Marc Bitzer ütles, et ettevõte „pole oma tegevusmarginaalidega rahul“ ning seda mõjutas „toorainete inflatsioon, ebasoodsad hinnad ning Euroopa äride aeglane integratsioon“.
  Terve aasta lõikes ootab ettevõte, et kasum ulatub 11,1-11,4 dollarini aktsia kohta, kohandatud kasum aktsia kohta peaks olema 13,6-13,9 dollarit. Varasemalt olid vastavad prognoosid 12,4-12,9 ja 14,5-15,0 dollarit.
  Investeerimisfirma RBC Capital Marketsi analüütikud vähendasid Whirlpooli reitingut ning vähendasid börsifirma aktsia hinnasihti 209 dollarilt 184 dollarini.
  „Ettevõtte juhtkond on juba kolm kvartalit järjest oma prognoose vähendanud, mis on nende usaldusväärsuse küsimärgi alla seadnud. See survestab tõenäoliselt ka edaspidi aktsiat,“ kirjutasid investeerimisfirma analüütikud, kes tõid välja, et ettevõttele avaldasid positiivset mõju valuutakursid ning ootamatud maksusoodustused.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Kahjumit kartnud Põldma pääses ikkagi miinusest
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Kui eelmise aasta mais tunnistas Põldma Kaubanduse juht ja omanik Heinar Põldma, et ilmselt tuleb esimest korda ajaloos aasta kahjumiga lõpetada, siis tegelikult läks oluliselt paremini.
Venemaa tõstab hoogsalt intresse
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.
Venemaa keskpank tõstis peamised intressimäärad 6,5 protsendini, et võidelda kõrge inflatsiooniga, vahendab CNBC.