Mait Kraun • 1. november 2017 • 2 min
Jaga lugu:

IPO turg sellel nädalal tuline

New Yorgi börsihoone.
New Yorgi börsihoone.  Foto: EPA

Sellel nädalal on Ühendriikide börsidel aktiivne aktsiaemissioonide (IPO) periood – turule tuleb kaheksa ettevõtet, mis pakuvad aktsiaid kokku 2 miljardi dollari eest, vahendab MarketWatch.

Viimati tuli ühe nädala jooksul börsile nii palju ettevõtteid juuni lõpus, selgub uuringufirma Ipreo andmetest. Ühtlasi on tegemist esimese nädalaga alates 2015. aastast, mil IPOde kogumaht ulatub kahe miljardi dollarini. 2015. aasta juuni lõpus tuli ühe nädalaga turule 13 ettevõtet, kes kogusid kokku 2,8 miljardit dollarit.

Mullu oli aktsiaemissioonide koha pealt küllaltki tagasihoidlik aasta. Tänavu on IPO turg aga uuesti ellu ärganud. Kokku on neid 2017. aastal toimunud 123, mida on 29 võrra rohkem kui eelmise aasta samal ajal, selgub investeerimisfirma Renaissance Capitali direktor Kathleen Smithi andmetest.

Aktiivsus on tõusnud eelkõige ettevõtete seas, mis ei ole Ühendriikide päritolu. USA börsidele meelitab firmasid likviidsus ja head hinnad. Selle aasta viie kõige suurema IPO seas on kaks ettevõtet, mis pole pärit Ühendriikidest – üks on Hiina pank Quadian Inc ja teine Kagu-Aasia mängurluse ja ostlemise platvorm Sea Ltd. Teised kolm on Snap Inc, Altice Inc ja Invitation Homes Inc.

„Selle aasta novembris plaanib börsile tulla veel 20 ettevõtet, mullu oli novembris börsile tulijaid vaid neli,“ ütles Smith. Tema hinnangul on üks põhjus kindlasti see, et investorid teenivad praegu korralikku tulu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt