• Jaga lugu:

  Börs: Dow tõusis üksinda

  Foto: EPA

  Teisipäeval liikusid Ühendriikide aktsiaturgude põhiindeksid eri suundades, reageerides Kongressi maksureformiga seotud ebakindlusele, ettevõtete kvartalitulemustele ja riigivõlakirjadele.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine oli teisipäeva ainus tõusja, lisades väärtusele 0,04% ja jõudes 23 557,23 punktini. Nasdaq Composite kaotas 0,27% ja peatus 6767,78 punkti tasemel.
  S&P 500 kahanes 0,02%, taandudes 2590,57 punktile. Indeksi suurimad langejad olid finantshiiud, mida rusus USA 2- kuni 10-aastaste riigivõlakirjade tootluskõvera jätkuv tasandumine. Kuna pangad lõikavad mitmete laenude puhul kasu just nimelt eri pikkusega võlakirjade tootluse erinevusest, võib kõvera ühtlustumine tuua kaasa paljude finantsettevõtete - Goldman Sachs (-1,51%),  JPMorgan Chase (-2,01%), Bank of America (-2,05%) - kasumite vähenemise.
  Nädala algusest saati on Washingtonis ja Wall Streetil hakanud levima ka skepsis seoses esindajatekoja vabariiklaste maksureformi üksikasjade ja nende tagajärgedega. Näiteks kardetakse, et reformiga kaasneb mitmete maksuerandite kaotamine, mille tõttu väikeettevõtted oleksid sunnitud maksma oma tulust ära rohkem kui suurfirmad. USA väikefirmade käekäiku jälgiv indeks Russell 2000 langes teisipäeval järsult 1,26% madalamale.
  Meelelahutussektoris tekitavad endiselt õhinat kuuldused, et Walt Disney Company (+0,96%) kaalub legendaarse filmi- ja meediakontserni 21st Century Fox (+1,58%) ostmist. Mõlemad osapooled alustasid esmaspäeval tõusu, mis on rõõmustanud nii investoreid kui spekuleerijaid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Uus nädal algas Tallinna börsile edukalt
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Tallinna börs alustas juuni viimast nädalat tugevalt, kui indeks kerkis 0,86%. Vilniuse börs tõusis 0,28%, aga Riia langes 0,67%. Balti Benchmark indeks lõpetas päeva 1,13% kõrgemal.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.