Lauri Teder • 7. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: Dow tõusis üksinda

Foto: EPA

Teisipäeval liikusid Ühendriikide aktsiaturgude põhiindeksid eri suundades, reageerides Kongressi maksureformiga seotud ebakindlusele, ettevõtete kvartalitulemustele ja riigivõlakirjadele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine oli teisipäeva ainus tõusja, lisades väärtusele 0,04% ja jõudes 23 557,23 punktini. Nasdaq Composite kaotas 0,27% ja peatus 6767,78 punkti tasemel.

S&P 500 kahanes 0,02%, taandudes 2590,57 punktile. Indeksi suurimad langejad olid finantshiiud, mida rusus USA 2- kuni 10-aastaste riigivõlakirjade tootluskõvera jätkuv tasandumine. Kuna pangad lõikavad mitmete laenude puhul kasu just nimelt eri pikkusega võlakirjade tootluse erinevusest, võib kõvera ühtlustumine tuua kaasa paljude finantsettevõtete - Goldman Sachs (-1,51%),  JPMorgan Chase (-2,01%), Bank of America (-2,05%) - kasumite vähenemise.

Nädala algusest saati on Washingtonis ja Wall Streetil hakanud levima ka skepsis seoses esindajatekoja vabariiklaste maksureformi üksikasjade ja nende tagajärgedega. Näiteks kardetakse, et reformiga kaasneb mitmete maksuerandite kaotamine, mille tõttu väikeettevõtted oleksid sunnitud maksma oma tulust ära rohkem kui suurfirmad. USA väikefirmade käekäiku jälgiv indeks Russell 2000 langes teisipäeval järsult 1,26% madalamale.

Meelelahutussektoris tekitavad endiselt õhinat kuuldused, et Walt Disney Company (+0,96%) kaalub legendaarse filmi- ja meediakontserni 21st Century Fox (+1,58%) ostmist. Mõlemad osapooled alustasid esmaspäeval tõusu, mis on rõõmustanud nii investoreid kui spekuleerijaid.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt