investor Toomas • 19 detsember 2017
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Loterii? Tänan, ei

Investor Toomas
Investor Toomas  Foto: Anti Veermaa

Olen biotehnoloogiasektorit kõrvalt jälginud ja mõnda aktsiat lähemaltki uurinud. Siiski peletavad rahulikuma investori sellest sektorist eemale suur volatiilsus ja ennustamatud sündmused.

Kuna minu portfelli juures on üks ja mitte vähe tähtis eesmärk see, et siiani teenitud raha ei kahaneks, hoian biotehhi-loteriist targu eemale. Või vähemalt USA omast, kus noteeritud biotehnoloogiafirmade hulgas tundub iga tera kohta liiga suur arv sõklaid.

Asi on veidi teistsugune meie lähematel turgudel Rootsis, Soomes ja Taanis. Näiteks Helsingi börsil noteeritud BioTie oli igati korralik biotehnoloogiafirma. Oli – sest USA firma Acroda Therapeutics ostis selle mullu 333 miljoni euro eest ära ning investorite saadud preemia oli igati korralik. Tänavu on räägitud mitme uue biotehhi tulekust Helsingi börsile ja eks saab näha, kas Biotie edulugu ka korrata suudetakse.

Otsiks kindlamat tormivarju

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt