Birjo Must • 3. juuli 2018 kell 14:45

Leedu mahefirma emiteerib aktsiaid

Auga Groupi toodang.  Foto: Foto: Auga Group

Leedu mahetoidu tootja Auga Group emiteerib Vilniuse ja Varssavi börsil kuni 40 miljonit aktsiat hinnavahemikus 0,45–0,5 eurot.

Pakkumine koosneb avalikust pakkumisest Leedu jaeinvestoritele ja suunatud pakkumisest institutsionaalsetele või kutselistele investoritele. Emissiooni korraldab LHV Pank.

Leedu keskpanga kinnitatud prospekti järgi on ka Auga Groupi peamisel aktsionäril Baltic Champs Groupil kavas müüa kuni 20 miljonit nimelist lihtaktsiat, mille arv võib suureneda pärast 16. juulil toimuvat üldkoosolekut.

"Lisaks ettevõtte finantsnäitajatele arvestab investor ka väärtustega, mida ettevõte järgib, keskkonnamõjuga ja sellega, kuidas kõikidele sidusrühmadele väärtust luuakse. Usun, et eelmainitud põhjustel peaks Auga Group olema atraktiivne investoritele, kes otsivad püsivat investeeringut," ütles Auga Groupi juhatuse esimees Kęstutis Juščius.

Kaasatud kapitaliga tahab ettevõte teha investeeringuid omandatud põllumajandusfirmadesse, arendada linnu- ja piimafarme, toota biogaasi ja kasutada seda põllumajandusseadmete käitamiseks. 

Jaeinvestorite ja institutsionaalsete investorite märkimisi aktsepteeritakse 3. juulist kuni 20. juulini. Aktsiaid pakutakse hinnavahemikus 0,45–0,5 eurot aktsia kohta. Lõplik aktsia hind kinnitatakse pärast investorite nõudluse väljaselgitamist 23. juuli paiku. Lõplik pakkumishind on sama kõikidele pakkumises olevatele aktsiatele ja kõikidele investoritele.

Eelmisel nädalal otsustas Nasdaq Vilnius lisada Auga Groupi aktsiad põhinimekirja Baltic Main List, kui ettevõte emiteerib piisaval hulgal nimelisi lihtaktsiaid vastavalt Nasdaq Vilniuse noteerimiseeskirjadele.

Auga Group

-          Euroopa üks suurimaid vertikaalselt integreeritud mahetoidu ettevõtteid. Ettevõte haldab mahesertifikaadiga põllumajandusmaad ja arendab säästva põllumajanduse mudelit. Firma on spetsialiseerunud teraviljale, piimalehmadele, kanadele ja seenekasvatusele.

-          Grupis töötab üle 1200 inimese.

-          80% Auga müügist moodustab eksport. Tooteid transporditakse peamiselt Euroopa Liidu riikidesse ning on sisenetud ka Aasia ja Lähis-Ida turgudele.

Hetkel kuum