Pille Ivask • 12. juuli 2018 kell 10:17
BMW  Foto: Reuters/Scanpix

BMW on taas moes

Saksa autohiid BMW sai täna avaldada head majandustulemused, sest nii Euroopas, Ameerikas kui ka Aasias kasvas nõudlus premium-klassi autode järele.

Autotootja teatas, et müüs aasta esimese kuue kuuga 1,24 miljonit autot, samas kui möödunud aasta samal ajal müüdi 1,22 miljonit neljarattalist. Aastases võrdluses tähendab see 1,28% kasvu. Juunikuu müüginumbrid tõusid aga 2,7%, 238 920 autoni.

Elektrimootoril töötavate BMWde ja Minide müük edenes suisa 42%. Ettevõtte sõnul oli ostuhuvi suurem neil turgudel, mis soodustavad elektriautode ostmist. „Kolm neljandikku Norrasse müüdavatest autodest on elektriautod, samas kui üks kolmest Californias müüdavast 5. seeria BMWst on hübriid,“ teatas ettevõtte müügi ja brändingu nõukogu liige Pieter Nota.

Hetkel kuum