Lauri Teder • 5. september 2018 kell 21:01

Börs: tehnoloogia langus jätkus

Foto: Scanpix / AFP

Kolmapäeval tõi Facebooki ja Twitteri juhtide esinemine Kongressi ees kaasa regulatsioonihirmu, mis pikendas tehnoloogiasektori teisipäeval alanud langusjoont.

Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,09%, 25 974 punktile. Tugevalt tehnoloogiasektorile toetuv Nasdaq Composite vajus Ränioru hiidude languse tõttu 1,19% madalamale. S&P 500 kahanes 0,28% ja jõudis 2888 punkti tasemele. Euroopa suuraktsiate indeks Stoxx Europe 600 näitas 1,09% kaotust ning MSCI globaalne börsinäitaja langes USA väärtpaberiturgude tagasitõmbe ja arengumaid rusuva valuutakriisi mõjul 0,61%.

FANG-aktsiad pidid kolmapäeval leppima üsna ühtlase langusega: Facebooki aktsia (-2,33%) väärtus kahanes Kongressi ülesastumise eel ja ajal, Amazon (-2,19%) taandus oma triljoni dollari suurusest turuväärtusest, Netflix odavnes 6,17% ja Alphabet (Google) vajus 0,88% madalamale. Tugeva kukkumise elasid läbi ka Microsoft (-2,88%) ja Twitter (-6,06%). Pärast parlamendisaadikute küsimusi andis sotsiaalmeedia platvormidele hoobi ka USA justiitsminister Jeff Sessions, kes lubas uurida, kas need keskkonnad "piiravad tahtlikult ideede vaba liikumist".

Rahvusvahelises plaanis muutsid turge valvsaks ka Washingtoni ja Ottawa vahelised NAFTA-läbirääkimised. Kanada peaministri Justin Trudeau teisipäevase sõnavõtu kohaselt võivad kõnelused päädida ka NAFTA lõpetamisega, kuna riigi jaoks on parem NAFTAst täielikult loobuda kui leppida Valge Maja pakutavate kahjulike tingimustega. Juba neljapäeval saabub ka Hiinale määratud 200 miljardi dollari suuruse tariifinimekirja jõustumise tähtaeg.

Hetkel kuum