• Jaga lugu:

  Microni tulemused oodatust paremad

  MicronFoto: Shutterstock

  Kiibitootja Micron Technology aktsia hakkas eile järelturul odavnema, sest ettevõtte prognoosid olid oodatust tagasihoidlikumad, vahendab MarketWatch.

  Micron teatas ka oma kvartalitulemused, mille järel oli aktsia vahepeal 5 protsendiga plussis. Pärast väljavaate avalikustamist langes aktsia järsult ja lõpetas päeva 6,8protsendiga miinuses. Tänavu on Microni aktsia kallinenud 12 protsenti, kiibitootjaid koondav PHLX Semiconductor indeks on sama ajaga tõusnud 10,7 protsenti.
  Microni finantsjuht Dave Zinsner teatas, et ettevõte ootab majandusaasta teise kvartali kasumiks 2,88-3,02 dollarit aktsia kohta. Käibeprognoos on 7,9-8,3 miljardit dollarit. FactSeti analüütikud ootasid, et prognoosid saavad olema vastavalt 3,08 dollarit aktsia kohta ja 8,45 miljardit dollarit.
  Aktsia hakkas pärast Zinsneri avaldusi kiiresti kukkuma. Ettevõtte teatel on prognoosid tagasihoidlikud, sest protsessorite turul on defitsiit ning selle tõttu on personaalarvutite (PC) tootjad oma tootmist koomale tõmmanud. Zinsner lisas, et marginaale survestavad ka Hiinast tulevatele kaupadele kehtestatud tariifid.
  Ettevõtte majandusaasta neljanda kvartali puhaskasum oli 4,33 miljardit dollarit (3,56 dollarit aktsia kohta). Aasta tagasi oli kasum 2,37 miljardit dollarit. Kohandatud kasum oli neljandas kvartalis 3,53 dollarit aktsia kohta, analüütikud ootasid 3,33 dollari suurust kasumit.
  Käive kasvas aastatagusega võrreldes kolmandiku võrra, 8,44 miljardi dollarini. Wall Streeti analüütikud ootasid käibeks 8,25 miljardit dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.