Rait Kondor • 9. oktoober 2018 kell 19:01

Google avalikustas kolmanda põlvkonna Pixeli nutitelefoni

Google esitleb uut Google Pixel 3 nutitelefoni 9. oktoobril 2018. aastal. EPA/ALBA VIGARAY  Foto: ALBA VIGARAY

Alphabeti ettevõte Google avalikustas teisipäeval oma Pixeli telefoni kolmanda põlvkonna mudeli, uue Google Home nutikõlari ning tahvelarvuti, vahendab Reuters. Sellega üritab Google tagant tulijana elektroonikaseadmete turul kanda kinnitada.

Google’i Androidi tarkvara kasutatakse enamikes maailma nutitelefonides ning Google on viimastel kvartalitel kõlarite müügi osas Amazoni edestanud. Samal ajal Pixeli telefonidel ei ole kuigi hästi läinud, nii et nende turuosa moodustab Strategy Analyticsi andmetel alla ühe protsendi maailma nutitelefonide turust.

Pixel 3, mille hind on 799 dollarit ning suurem, Pixel 3 XL, mille hind on 899 dollarit, märgib Google’i järjekordset üritust võita telefonide turul suuremat turuosa.

Uus tahvelarvuti, Google Slate, jookseb võimsamal Chrome OS operatsioonisüsteemil, mitte Androidil, ning selle hinnaks on 599 dollarit, millega see konkureerib Apple’i iPad Pro tahvelarvutitega.

Alphabeti aktsia pole uute toodete väljatoomise uudise valguses eriti liikunud, sest analüütikute sõnul on raske hinnata Google’i riistvara mõju Alphabeti tulemustele, sest see jääb selgelt alla Google’i otsingumootori reklaamitulule.

Google laiendab oma uute telefonidega ka geograafilist positsiooni, tuues Pixel 3 välja kümnes riigis, võrreldes Pixel 2 väljatulekuga kuues riigis. Uuteks lisandunud turgudeks on Prantsusmaa, Iirimaa, Jaapan ja Taiwan.

Google ise toob peamise uuendusena välja asjaolu, et Pixel 3 on esimene telefon, mis suudab käskluse peale telefonikõnele vastata.

Hetkel kuum