Tesla aktsia kukkus 18 kuu põhja

Tesla on viimase nädalaga kaotanud 10 miljardit dollarit turuväärtusest.  Foto: Tesla
Mait Kraun • 9. oktoober 2018 kell 9:43

Tesla aktsia langus süveneb ning lõppu ei ole veel näha, kirjutab Bloomberg.

Tesla aktsia kiirem langus algas pärast seda, kui Elon Musk sattus USA väärtpaberi- ja börsikomitee (SEC) uurimise alla. Lõpuks jõuti komiteega kokkuleppele, aga Muski see ei peatanud. Ta aasis komitee kallal ning ütles irooniliselt, et nad teevad uskumatut tööd.

Sellised ütlused võivad SECiga tehtud kokkuleppe ohtu seada. Lisaks teatas miljardärist investor David Einhorn, et Tesla praegune seis meenutab Lehman Brothersi oma enne kokkukukkumist.„Sarnaselt Lehmaniga hakatakse aru saama Tesla pettusest,“ ütles Einhorn eelmisel nädalal. „Elon Muski tujukas käitumine näitab, et ta näeb asja sarnaselt.“

Eile odavnes Tesla aktsia juba viiendat päeva järjest – aktsia kukkus 4,3 protsenti ja jõudis 18 kuu madalaima tasemeni. Investorid jätkavad Tesla karistamist, vaatamata sellele, et Model 3 on üks enimmüüdud sedaane USAs. Lisaks sellele suutis ettevõte kolmandas kvartalis täita oma tootmiseesmärgid.

Esmaspäeval jõudis aktsia madalaima tasemeni alates 2017. aasta märtsist. Ühe nädalaga on ettevõtte turuväärtus langenud 10 miljardi dollari võrra.

Hetkel kuum