• Foto: EPA / Justin Lane
  Jaga lugu:

  McDonald'si frantsiisivõtjad tahavad luua surverühma

  Kiirtoiduketi frantsiisivõtjad kohtuvad kolmapäeval Floridas, et arutada surverühma loomist, mis aitaks neil kontserni juhtkonnalt tõhusamalt abi paluda, vahendab Wall Street Journal.

  Hoolimata tõsiasjast, et frantsiisivõtjatele kuulub 95% enam kui 14 000 USAs asuvast McDonald'sist, pole restoraniomanikel seni olnud püsivat esindusrühma, mille kaudu kontserni juhtidega läbirääkimisi pidada. Survegrupi loomise peamine praegune ajend on McDonald'si pea neli aastat kestnud ümberkorraldused, mis on söögikohtade ümberkujundamiste või lausa taasehitamiste tõttu toonud kaasa ettevõtete võlakoorma kasvu, ent ei ole pakkunud neile samaväärset käibetõusu.
  Mullu lubas McDonald's frantsiisivõtjaid aidata, rahastades osaliselt näiteks iseteeninduskassade ja uute magustoidulettide paigaldamist ning muid muudatusi. Restoraniomanike sõnul ei paku kontsern aga siiski piisavalt tuge, et konkurentide hinnasurvele vastu pidada.
  Teises kvartalis kasvas kiirtoiduketi müügitulu 2,6%, jäädes alla analüütikute prognoositud 3 protsendile. Samas on investorid reageerinud positiivselt emafirma suvel välja kuulutatud koondamisplaanile, mille eesmärk on muuta ettevõtet õhemaks ning seeläbi kulusid vähendada. McDonald'si aktsia on viimase kolme kuu jooksul kallinenud 6,4%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.