Rait Kondor • 23 oktoober 2018

Johnson & Johnson ostab Jaapani nahahooldustoodete tootja

Foto: Foto: AFP/Scanpix

USA ravimi- ja esmatarbekaupade tootja Johnson & Johnson teatas täna, et ostab Jaapani ettevõtte Ci:z Holdings, mis tegeleb nahahooldustoodete turunduse, arendamise ning müügiga. Pakutavaks ostuhinnaks on 230 miljardit jeeni ehk ligikaudu 2,1 miljardit dollarit, mis tähendab 55% suurust ülekurssi, võrreldes Jaapani firma viimase börsihinnaga, vahendab Yahoo Finance.

Johnson & Johnson omab varasemalt 20% Ci:z’ist ning Jaapani firma on andnud nõusoleku oma järelejäänud aktsiate müügiks. Ostuga saab Johnson & Johnsoni esmatarbekaupade portfell endale juurde Dr. Ci:Labo, Labo Labo ja Genomeri nahahooldustoodete brändid. Johnson & Johnson toob oma pressiteates välja, et antud ostuga tugevdab firma oma kohalolu Jaapanis ning suurendab oma valikut teaduspõhiselt väljaarendatud dermatoloogiliste nahahooldustoodete osas.

Kuna Johnson & Johnsoni turuväärtus on 371 miljardit dollarit, siis antud ostu-uudis aktsia hinda väga palju ei mõjuta, nii et Johnson & Johnsoni aktsia kaupleb kolm tundi peale turu avanemist eilsega võrreldes 0,4% miinuses 138,14 dollari peal. Samal ajal USA aktsiaturg on suuremas miinuses, kui S&P 500 indeks on eilsega võrreldes langenud 1,4%.

Hetkel kuum