• Jaga lugu:

  Kännu taga kinni: euroala majanduskasv 4 aasta madalaim

  Kuigi eurostat hoidus põhjuste nimetustest, leiti finantsmeedias, et kaubandussõda on Euroopale lõpuks mõju avaldama hakanud – kolmandas kvartalis kasvas majandus eelmise kvartaliga võrreldes vaid 0,2%.

  Euroopa lipp Euroopa keskpanga hoone juures.Foto: Reuters/Scanpix
  See on euroala madalaim majanduskasv alates 2014. aastast saati. Kui praegu oli euroala majanduskasv kolmandas kvartalis (sama aasta teise kvartaliga) võrreldes vaid 0,2%, siis kõikide Euroopa riikide lõikes oli see pisut parem - 0,3%. Tänavu on aga euroala majanduskasv kvartal-kvartalilt aeglustunud.
  Oxford Economicsi ökonomist Nicola Nobile ütles Guardianile, et suur osa euroala kasvu aeglustumises on Saksamaal. Kuna Saksamaa on euroala parimate eksportijate seas, siis mõjutavad ekspertide hinnangul turgu tugevalt Saksa autotootjate probleemid. Samuti avaldavad euroalale mõju Itaalia majanduse jahtumine, kaubanduspinged sellega seotud piirangute ja tollidega ning kallinenud energia.
  Seda näitajat jälgib ka Euroopa Keskpank, kus on juba pikka aega arutluse all rahapoliitika karmistamine. Euroala inflatsioon on viimastel kuudel oluliselt tõusnud energiahindade tõttu hoo üles saanud ning liigub soovitud 2% peale, kustmaalt jälle baasintressi tõsta saaks. Kuid kas jahtuva majandusega euroalal on paslik majandust veelgi jahutada?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Kooliõed imestavad jokutamise üle laste kaitsesüstimisel
Kuigi haridusministeerium annab soovituse lapsi alates 12. eluaastast koroonaviiruse vastu vaktsineerida, paneb teadmatus ja aeglane tegutsemine koolirahva küsima, kas laste ja noorte vaktsineerimine on ikka riigi jaoks prioriteet.
Kuigi haridusministeerium annab soovituse lapsi alates 12. eluaastast koroonaviiruse vastu vaktsineerida, paneb teadmatus ja aeglane tegutsemine koolirahva küsima, kas laste ja noorte vaktsineerimine on ikka riigi jaoks prioriteet.