• Föderaalreserv plaanib tänavu intresse tõsta veel ühe korra ning järgmisel aastal kokku kolmel korral.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Goldman: Fed jääb oma liistude juurde

  Goldman Sachsi analüütikute sõnul näitavad viimased 25 aastat, et Föderaalreserv jääb aktsiaturgude langusele vaatamata intresside tõstmise juurde, vahendab CNBC.

  Ameerika Ühendriikide aktsiaturud on viimasel ajal tublisti langenud, sest kaubandussõda, intresside tõus ja tehnoloogiasektoriga seotud murede tõttu on investorid oma riske vähendanud. Tõsi, Ühendriikide majandus on jätkuvalt tugevas seisus – oktoobris loodi 250 000 uut töökohta ning kolmandas kvartalis ulatus majanduskasv 3,5 protsendini.
  USA president Donald Trump ütles teisipäeval, et tema arvates võib intressimäärade tõus majanduskasvu peatada ning Föderaalreserv peaks kaaluma kursimuutust.
  Goldman Sachsi uuest analüüsist aga selgub, et keskpank presidendi soovidele tõenäoliselt järgi ei anna – aktsiaturgude langus pole lihtsalt piisav faktor, mille alusel suunda muuta.
  Selleks, et intresse uuesti langetama hakata, peaks Ameerika Ühendriikide finantsolukord tunduvalt kehvemaks muutuma. "Kui vaadata suuremaid aktsiaturgude langusi alates 1994. aastast, siis me näeme, et Föderaalreserv reageeris vaid juhul, kui muud finantsnäitajad muutusid samuti kehvemaks. Näitena võib tuua krediidi kättesaadavuse halvenemise või potentsiaalist väiksema majanduskasvu," kirjutasid analüütikud raportis.
  Goldman tõi välja, et krediidi kättesaadavus on veidi suurenenud, mis muudab ettevõtete olukorra kehvemaks, aga Ühendriikide majanduskasv on "potentsiaalist märkimisväärselt suurem".
  Analüütikud lisasid, et alates 1994. aastast on Föderaalreserv langetanud intresse tavaliselt majanduslanguse või taastumise ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Raadiohommikus: Eesti IT-ettevõtete edulood Lähis-Idas ja spaaäri tulevikust kõrgete energiahindade juures
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Dubai Expol käib Eesti IKT-sektori ettevõtete jaoks aktiivne töö ja ärisidemete sõlmimine. Cybernetica äriarenduse konsultant Kevin Tammearu räägib raadiohommikus sellest, kuidas õnnestus tal allkirjastada koostööleping Paapua Uus-Guinea valitsusega. Nortali Lähis-Ida ja Aafrika regiooni juht Marek Helm jagab kogemusi piirkonnas äri ajamisest ja ITLi juht Doris Põld selgitab, milliseid ärivõimalusi näevad Eesti IKT-ettevõtted Pärsia lahe regioonis.
Valitsuses köeb kriis elektritoetuste pärast Keskerakond: vaja on lisaeelarvet
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.
Kaks päeva kestnud läbirääkimised koalitsiooninõukogus ei ole Reformierakonda ja Keskerakonda suutnud kokkuleppeni viia, peaminister lubas esineda poliitilise avaldusega ning Keskerakonna juht Jüri Ratas ähvardas, et ajaaken hakkab vaikselt sulguma.