Jaga lugu:

Tallinki reisijate arvu langus pani aktsia odavnema

Tallinki aktsia on täna langenud.  Foto: EPA

Tallinki reisijate arv kahanes jaanuaris tublisti ning ettevõtte aktsia on täna tublisti langenud. Tallink põhjendab reisijate arvu langust laevade hooldustöödega, selgub börsiteatest.

Tallink Grupi reisijate arv vähenes jaanuaris 7,3 protsenti, 549 278ni, võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Veetud kaubaühikute maht suurenes 4,9 protsenti, 31 475 ühikuni, veetud sõidukite maht langes 3,6 protsenti, 71 236 ühikuni.

Kõige enam vähenes reisijate arv Eesti–Rootsi liinil – kokku 37 protsenti. Läti–Rootsi liinil vähenes reisijate arve 11,3 protsenti ja Soome–Rootsi liinil 5,8 protsenti. Eesti ja Soome vahel reisinud inimeste arv vähenes 0,6 protsenti.

Ettevõte kirjutas, et Eesti–Rootsi liinile avaldas mõju reisilaev Baltic Queeni hooldus, mille tõttu ei saanud laeva kasutada 26 päeva. Kaubalaev Regal Star oli hooldustööde tõttu liinilt eemal 6 päeva.

Eesti–Soome liinil oli korraliste hooldustööde tõttu eemal reisilaev Star. Soome–Rootsi liini mõjutas reisilaevade Silja Symphony ja Galaxy hooldamine.

Tallinki aktsia on täna langenud 1,8 protsenti, 1,06 eurole.

Jaga lugu:
Hetkel kuum