Anu Lill • 5. juuni 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Kole kuu Tallinna börsil – üks ettevõte kaotas poole väärtusest

Mais langesid Tallinna börsi põhinimekirja ettevõtetest kahel kolmandikul aktsiate hinnad, milles osaliselt oli süüdi ka dividendide hooaeg, kuna traditsiooniliselt langeb pärast omanikutulu väljamakseid samavõrra ka aktsia hind.

Investoritel maikuus põhjust rõõmustada polnud. Tallinna börsiindeks langes 1,44%, kuid Baltika ja Silvano näitasid kahekohalist langusprotsenti.  Foto: Zuma / Scanpix

Rohelisse jäid maikuu jooksul vaid Nordecon, Tallinna Vesi ja Arco Vara. LHV Grupi aktsia hind ei muutunud ning ülejäänud 11 ettevõtet kaotasid väärtust grupina kokku keskmiselt 9%. Neist neljal, Tallinna Sadamal, EfTENil, Harju Elektril ja Silvanol, oli maikuus dividendi ex-päev. EfTENil oli ka uue emissiooni plaan, seega aktsiahind tuli hiljutistest kõrgustest (üle 18 euro) allapoole, lähemale uuele märkimishinnale, mis oli 16 eurot. Ülejäänud ettevõtetel põhjustasid langust muud mured. Tõusjate poolel olid Nordecon 5%, Tallinna Vesi 2% ja Arco Vara 0,9%, sealjuures on neil kõigil dividendid veel välja maksmata.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum