Märten Kress • 10. jaanuar 2020 kell 4:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Üks indeksifond tõi investoritele 138protsendilise tootluse

Mullu kasvas ETFidesse investeeritud varade maht 1,5 triljoni dollari võrra ehk 27%, edukaim fond täitis investorite taskuid 138protsendilise tootlusega, halvim aga vähendas vara 34% võrra.

Krasnojarskis asub ainus tehas Venemaal, kus toodetakse värvilisi metalle, nagu roodium, kuld (pildil), hõbe, plaatina ja pallaadium. Roodiumit kasutatakse enamasti keemiasektoris ja autotööstuses, kus see aitab sõidukite heitgaase puhastada, samuti peeglites ja ehete valmistamisel.  Foto: Kirill Kukhmar / Scanpix

Börsil kaubeldavad fondid ehk ETFid jätkasid 2019. aastal populaarsuse võidukäiku. Kiire varade mahu kasvu taga oli kaks tegurit. Esiteks suunasidki investorid rohkem raha ETFidesse, kuid möödunud aastal panustas varade mahu kasvu oluliselt ka aktsiaturgude tugev positiivne tootlus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum