Kaspar Allik • 17. jaanuar kell 9:04
Börsiuudised
Ainult tellijale

Riskantne II samba fondide võimendusettepanek võeti vastu positiivselt

LHV Varahalduse juhatuse liige Joel Kukemelk.  Foto: Andras Kralla

Pensionireformi kaks olulist ettepanekut – fondide laenumahu suurendamine ning väljamakse 10 000eurose piirmäära kaotamine – võtsid fondivalitsejad vastu positiivselt, kuid sammudel on ka oma ohud. Kriitiline ettepanek jäeti aga tähelepanuta.

Eilsel rahanduskomisjoni istungil pakuti pensionireformi parandusettepanekutena välja tõsta fondide laenuvõimekus 25% peale, kaotada ära 10 000eurone ühekordse väljamakse piirmäär ja suurendada raha väljavõtmisest etteteatamise aeg 1 kuu pealt 5 kuu peale. Asjaosaliste sõnul peab jätma ka piisavalt aega väljakuulutamisest jõustamiseni, et reformist ei saaks kaos.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum