• Jaga lugu:

  Piret Aess: inimesed tulevad ettevõttesse ettevõtte pärast ja lahkuvad juhi pärast

  Muudatuste vajaduse märkamine organisatsioonikultuuris ei ole keeruline, kuid uute ideede mahamüümine ja muutmine ise on üks maailma keerulisemaid asju, usub R-Kioski personalijuht Piret Aess, kes räägib R-Kioski pidevast muudatuste juhtimisest juba 18. septembril toimuvas Juhtimislaboris „Kuidas saada endale parimad töötajad?“.

  Piret AessFoto: Kalev Lilleorg
  Teenindussektor on värbamise osas alati keeruline olnud, kuid R-Kiosk paistab pidevalt silma edukate värbamiskampaaniatega ja sõnumitega, mis inimesi kõnetavad. Kuidas sellises konkurentsitihedas valdkonnas eristuda ja silma paista?
  Pean tõdema, et see ongi paganama keeruline. Katsu ise tegutseda täiusliku konkurentsi tingimustes, mida meie jaekaubandusturg on. Aga juba ka teooriast teame, et konkurents paneb ajusid ja musklit pingutama, ei lase sekundikski lõdvaks lasta ja nii oleme ka meie pidevas muutuses, kohandumises, eristumisi otsimas jne. Tulemus on alati olnud meeskonnatöö – iva siit, teine sealt ja nii see pirukas valmis küpsetatakse.
  Milliseid lahendusi olete teenindussektoris suutnud luua, et tagada kaasaegne organisatsioonikultuur? Teenindajal ei ole võimalik teha kaugtööd, võtta tööle kaasa koera jne, mida paljud kontoritöötajad teha saavad. Kuidas sellised valdkonnas töökultuuri inimestele ahvatlevaks muuta?
  Ma olengi mõelnud, et millal meie ühiskond muutub nii tolerantseks, et me ei kergita enam kulmu, kui teenindajal juhtuks mõni nunnu kutsu tööl kaasas olema – olen lugenud, et lemmikloom vähendab inimese stressitaset ca 25%.
  Kui tõsisemalt rääkida, siis see on väga lihtne – inimesed tulevad ettevõttesse ettevõtte pärast ja lahkuvad juhi pärast. Ümaralt 70% töötajate heaolust on erinevate uuringute põhjal juhi kätes. Seetõttu oleme teadlikult tegelenud inimliku juhtimisstiili praktiseerimisega. Lisaks toetab seda lähenemist ka meie frantsiisimudeli alusel tegutsemine.
  Kuidas üldse märgata, et midagi vajab muutmist? Meedias on kirjutatud näiteks sellest, et R-Kioski juhid käivad ise kioskites tööl jne. Milliseid huvitavaid lahendusi olete veel leidnud, et mõista oma töötajaid ja nende vajadusi veelgi paremini? Kui palju saavad töötajad ise kaasa rääkida töökultuuri loomisel?
  Ainult pime ei märka, kui midagi muuta on vaja. Hoopis teine asi on muutmine ise – see on nüüd küll üks maailma keerukamaid asju. Esiteks iseenda muutmine ja siis juba maha müüa muutuse/muutmise vajadus ära teisele inimesele. R-Kiosk on olnud muutuste tuules juba paljud aastad ja need pole kaugeltki lõppenud. Sel teel on olnud suuri õnnestumisi, kuid oleme omal nahal tundnud ja ebaõnne. Et ettevõtte kultuur ongi kõigi meie inimeste summa, siis väikseid mutreid pole olemas, kõik loevad.
  Nendel teemadel räägib R-Kioski personalijuht Piret Aess aga juba pikemalt ja põhjalikumalt 18. septembril toimuvas Juhtimislaboris „Kuidas saada endale parimad töötajad?“ – vaata programmi SIIN.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Madara käive paisus viiendiku, kasum kasvas ja kasvueemärgid püsivad
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Läti kosmeetikatootja MADARA Cosmetics kasvatas eelmisel aastal käivet 20 protsenti ning puhaskasum kasvas aastaga 6,5 protsenti.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvasid palgad üle 8 protsendi
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk selle aasta esimeses kvartalis 1593 eurot ehk 8,1% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.
Hepsori juht: ostjad on hinnatõusu vastu võtnud
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.
Hepsori juhi Henri Laksi sõnul on olukord selline, et üks silm nutab, nähes, mis maailmas toimub. Teine silm aga naerab selles mõttes, et juba töös olevad arendusprojektid on heas seisus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.