Äripäev • 25 märts 2019

Rapla ehitusfirma omanikud jagasid dividendi

OÜ Erek tegeleb muu hulgas ka Ruukki katusetoodete edasimüümise ja paigaldamisega Raplamaal.  Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Raplast pärit fassaadikatete müüja ja paigaldaja OÜ Ereki omanikud kasvatasid ettevõtte müügitulu ja võtavad ka dividendi.

Ettevõtte eelmise aasta müügitulu oli 2,7 miljonit eurot, aasta varem oli müügitulu 2,5 miljonit eurot. Lõviosa müügitulust (2,4 miljonit eurot) tuli Eesti turult, aga pisut tegutses ettevõte ka Rootsis (297 543 eurot) ja võrreldes aasta varasemaga lisandus uue turuna Soome (26 948 eurot).

Ettevõtte kasum oli eelmisel aastal 101 852 eurot, aasta varem 231 311 eurot.

OÜ Erek omanikud on Rein Iila (35,50%), Andres Iila (33%) ja Kaur Vaabel (31,50%). Omakapitali muutuse järgi on näha, et omanikud otsustasid omanikutulu välja maksta kokku 375 000 eurot, aga jätsid sellest firmasse dividendivõlana 220 000 eurot, mida saavad välja maksta endale sobival ajal.

Ettevõtte juhatuses on kolm liiget ja keskmine töötajate arv taandatuna täistööajale oli 24. Palkade kogusumma oli eelmisel aastal 298 704 eurot ja tegevjuhi tasu oli 15 462 eurot.

OÜ Erek kirjutab kodulehel, et tegeleb lisaks fassaadiehitamisele Rootsi fassaadikatte Marmoroc maaletoomise, müügi ning paigaldamisega, Ruukki katusetoodete ametliku edasimüümise ja paigaldamisega Raplamaal, paekivi töötlemise ning paigaldamisega, samuti osutab ettevõte veoteenust. Ettevõttel on esindused Raplas ja Tallinnas, ladu ning paetööstus asuvad Tallinn-Rapla maanteel Röa külas.

Hetkel kuum