Eesti gasell läheb välisturule kino tegema

Eestis tegutseb hetkel 7 Apollo Kino. Fotol Lõunakeskuse filiaal.  Foto: Raul Mee
Rivo Sarapik • 14. veebruar 2019 kell 11:08

Tänavu kiiresti kasvavate firmade TOPi esikümnesse kerkinud Apollo Kino läheb sel aastal vallutama Läti ja Leedu turge.

„Eesti on lihtsalt liiga väike,“ selgitas Apollo Kino juhatuse liige Mauri Dorbek Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Läti ja Leedu inimeste käitumine ja turg sobib sarnase kultuuri tõttu siinsele ettevõttele rohkem kui näiteks Põhjamaad, kus turg on arenenum ja raskem.

Läti kino Riias avatakse märtsis, Leedus juulis. Lõunanaabrite juurde rajab Eesti suurim kinokett oma suurima filmisaali, kuhu tuleb lisaks juurde 10 000 ruutmeetrit teisi Apollo ettevõtete grupi ärisid – nagu raamatupood, mahlabaar Blender või restoran O´Learys. Kokku avatakse poolsada erinevat Apollo gruppi kuuluvat ettevõtmist, selgitas Dorbek.

Kinoäri on Dorbeki sõnul muutumas ja filmide kõrval on järjest olulisemaks muutunud muu meelelahutuse osakaal. Näiteks saab osas kinodes tellida seansile süüa või vaadata filme tavalisest suuremates ning mugavamates toolides. „Oleme läbi selle (meelelahutusvõimaluste lisamise – toim) äratanud ellu publiku, kes varem ei viitsinud kinos käia, sest ettevõtmine kurnas ja parkimikohta oli raske leida,“

Eile avalikustatud Gaselli TOPi pääsesid aastatel 2015–2017 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra kasvatanud ettevõtted, kelle käive mahtus aastal 2017. vahemikku 0,1–15,6 miljonit eurot. Neile tingimustele vastas 1555 ettevõtet.

Apollo Kino käive kasvas sel perioodil 7 ja ärikasum 30,5 korda, vastavalt 9 ja 1 miljoni euroni.

Kuula tänast hommikuprogrammi ja intervjuud Mauri Dorbekiga Äripäeva Raadio kodulehel.

Hetkel kuum