• Jaga lugu:

  Eesti gasell läheb välisturule kino tegema

  Tänavu kiiresti kasvavate firmade TOPi esikümnesse kerkinud Apollo Kino läheb sel aastal vallutama Läti ja Leedu turge.

  „Eesti on lihtsalt liiga väike,“ selgitas Apollo Kino juhatuse liige Mauri Dorbek Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Läti ja Leedu inimeste käitumine ja turg sobib sarnase kultuuri tõttu siinsele ettevõttele rohkem kui näiteks Põhjamaad, kus turg on arenenum ja raskem.
  Läti kino Riias avatakse märtsis, Leedus juulis. Lõunanaabrite juurde rajab Eesti suurim kinokett oma suurima filmisaali, kuhu tuleb lisaks juurde 10 000 ruutmeetrit teisi Apollo ettevõtete grupi ärisid – nagu raamatupood, mahlabaar Blender või restoran O´Learys. Kokku avatakse poolsada erinevat Apollo gruppi kuuluvat ettevõtmist, selgitas Dorbek.
  Kinoäri on Dorbeki sõnul muutumas ja filmide kõrval on järjest olulisemaks muutunud muu meelelahutuse osakaal. Näiteks saab osas kinodes tellida seansile süüa või vaadata filme tavalisest suuremates ning mugavamates toolides. „Oleme läbi selle (meelelahutusvõimaluste lisamise – toim) äratanud ellu publiku, kes varem ei viitsinud kinos käia, sest ettevõtmine kurnas ja parkimikohta oli raske leida,“
  Eile avalikustatud Gaselli TOPi pääsesid aastatel 2015–2017 käivet ja kasumit vähemalt 50% võrra kasvatanud ettevõtted, kelle käive mahtus aastal 2017. vahemikku 0,1–15,6 miljonit eurot. Neile tingimustele vastas 1555 ettevõtet.
  Apollo Kino käive kasvas sel perioodil 7 ja ärikasum 30,5 korda, vastavalt 9 ja 1 miljoni euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.