"Äripäev eetris": ühisrahastus on muutumas ühisahastuseks

Baltic Foresti omanik Jaak Napritson tunnistas sel nädalal, et firma on kaotanud üle miljoni euro ja põrus investoritelt lisaraha saamisega. Samas ta ei nõustunud, et investoritel on oht rahast ilma jääda.   Foto: Baltic Forest OÜ

Bondora ja Crowdestate’iga seotud pankroti- ja pettuse risk on pannud küsimärgi alla ühisrahastusplatvormide võimekuse tagada investoritele piisav turvatunne. Kuigi platvormide suur intressitootlus ja innovatsiooni optimism on tõmmanud ühisrahastusse palju katsetajaid, võib ühisrahastust olla võimendanud viimased 10 aastat kestnud üldine kasvulaine.

Nüüd heade aegade lõppedes võib ühisrahastus vähemalt Eestis joosta kriisikaridele, leidsid Äripäeva ajakirjanikud Anu Lill, Askur Alas ja Allan Rajavee saates "Äripäev eetris".

Samuti rääkisime saates nii Swedbanki ja SEB tugevatest tulemustest kui ka Skandinaavia majandusruumi jahtumise varjust, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ministrite käekäigust ja Kert Kingo skandaalsest lahkumisest.

Mainimata ei jäänud ka hoogu koguv III kvartali tulemuste teatamine USA ja Euroopa aktsiaturgudel ning Brexiti ja kaubandussõdade mõju peegeldumine börsiettevõtete käekäigus.

Kuula saadet siit:

Hetkel kuum