• Jaga lugu:

  Negatiivne omakapital vajab tähelepanu

  Advokaadibüroo Attela vandeadvokaat ja maksunõustaja Marko Saag.Foto: teabevara.ee

  Koroonakriisi tõttu on paljudel ettevõtetel majandusraskused ning osa ettevõtjaid lõpetas majandusaasta kahjumi ja negatiivse omakapitaliga. Ettevõtjad peaksid negatiivse omakapitali ilmnemisel võtma kindlasti kasutusele erinevad meetmed, et see taastada ja päästa ettevõte sundlõpetamisest.

  Kapitali vähendamise toimingu kaudu on omakapitali võimalik taastada juhul, kui osakapital oli aetud liiga kõrgeks ning sellest tulenevalt oli ka omakapitali nõue kõrgem. Vähendades kahjumi katteks osakapitali, väheneb ka omakapitali nõue ning seeläbi omakapitalistress.
  Kapitali suurendamisel taastub omakapital juhul, kui suurendamine tehakse ülekursiga. Kui kogu puuduolev väärtus panna osakapitali, suureneks sellega automaatselt ka omakapitali nõue (omakapital peab olema vähemalt pool osakapitalist). Omakapitali sissemaksete summa ulatuses saab hiljem teha ühingust maksuvabalt teatud toimingute raames väljamakseid.
  Praktikas taastatakse omakapitali ka osanike nõuete kirjamisega bilansi passiva kohustuste osast omakapitali vabatahtlikku reservi või osanikelt saadud laenude allutamisega võlausaldajate nõuetele.
  „Teabevara tunni” saates räägib omakapitali taastamisest advokaadibüroo Attela vandeadvokaat ja maksunõustaja Marko Saag. Saadet juhib Äripäeva teabevara toimetaja Kai Koks.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Pikk koroona kurnab ning nõuab haiglatelt jõudu ja raha
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.
Kui ühest otsast täituvad haiglad ühe enamate koroonahaigusega patsientidega, nõuab läbipõdejaid hiljem saatev niinimetatud pikk COVID haigla teises osakonnas üha suuremat aja-, raha- ja personaliressurssi, kirjutavad Meditsiiniuudised.