Äripäev • 16. jaanuar kell 8:00
Saated
Ainult tellijale

Põllunduses tekkis uus kultuur

Rajatav päiksepark Valga külje all Jaanikese külas. Viimased aastad tõid kaasa päikeseparkide ehitamise buumi.  Foto: Liis Treimann

Kuigi pööre vähema reostamise poole ja rohelise energia tootmine seisab ka põllumajanduses ees, panevad viimastel aastatel kerkinud rohked päikesepargid valdkonna tipptegijat muretsema.

„Kas see on nüüd just uus kariloom või põllukultuur, aga minul kui ikkagi sellisel hingega maamehel natuke kriibib seest,“ kommenteeris hoogustunud päikeseparkide rajamist põllumajandustootjate TOPi võitja, Laekvere PM OÜ juhatuse liige Margo Klaasmägi Äripäeva Raadio saates „Äripäeva TOP“. „Väga palju viljakat põllumaad läheb nende parkide alla. Meie enda kolme tagasihoidliku pargikest proovisime panna võimalikult sellise kasutu, jäätmaa või vanade ehitusaluste maade peale, et mitte raisata selleks viljakat põllupinda.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum