• Jaga lugu:

  Autoralli esimesi staare Uno Aava on kiiresti sõites aeglaselt vananenud

  Uno Aava mõned aastad tagasi Audrus Mannergute Mõõduvõtu nimelisel ringrajaüritusel, kus ta sõitis kolm ringi Moskvitšiga, millega osales 1999. aastal ka Soomes Jyväskylä veteranide rallil.Foto: Mannergute Mõõduvõtt

  Seekordse autosaate külaline on 20. sajandi Eesti parim rallisõitja Uno Aava, kes on elanud pika ja äärmiselt põneva elu ning vuhib praegu, 93aastasena raamatuid kirjutada.

  70 aastat tagasi mootorispordiga alustanud Aava oli terves Nõukogude Liidus üks rallisõidu pioneere ja esimesi staare. Moskvitšil võisteldes läbis ta 16 000 km pika London–Sydney maratonralli ning võttis kuulsal Jyväskylä rallil klassivõidu. Lisaks oli Aava legendaarse Estonia vormelivabriku sünni juures ning elas neli aastat Nigeerias ja hiljem Ungaris. Nooruses omandas hilisem rallimees aga sootuks lennukipiloodi paberid.
  Kõigist neist seiklustes tuleb saates juttu. Uno Aavat intervjueerib Karl-Eduard Salumäe.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kruuda lahkub EOK täitevkomiteest
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Neljapäeval, 26. mail kogunenud EOK täitevkomitee esitab EOK täiskogule ettepaneku vabastada Oliver Kruuda EOK täitevkomitee liikme kohalt.
Tuulikute rajamise kiirus sõltub sellest, kui paljudel on lähiaastate ees hirm tõsiselt nahas
Eesti Energia / Enefit Green kavatsevad viie aastaga Soomest Poolani püsti panna 600 megavati jagu tuulikuid ja teist sama palju päikeseparke. Hinnasilt poolteist miljardit eurot. Pole paha plaan, arvestades, et need siis valmivad enne tulevasi meretuuleparke.
Eesti Energia / Enefit Green kavatsevad viie aastaga Soomest Poolani püsti panna 600 megavati jagu tuulikuid ja teist sama palju päikeseparke. Hinnasilt poolteist miljardit eurot. Pole paha plaan, arvestades, et need siis valmivad enne tulevasi meretuuleparke.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.