Äripäeva eriprojektide toimetus • 13. veebruar 2019 kell 6:30

EW Sound & Light pani aluse Eesti suurimatele heli- ja valgustehnikalahendustele

Heli- ja valgustehnikaga tegelev EW Sound & Light OÜ on Eesti muusikamaastikul olnud tuntud tegija juba ligi 30 aastat, pakkudes parimat tehnoloogiat nii kontserdikorraldajale, konverentsisaali, restoranidesse ja kohvikutesse, kino või muuseumi rajada soovivale ettevõttele kui ka kaubanduskeskustele ning haridusasutustele.

Tuntumate objektidena, kelle heli- ja valgusmaailma on EW Sound & Light aidanud välja ehitada, võib nimetada Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Kontserti, Sisekaitse Akadeemia, Vanemuise teatri kontsertsaal jne.

Lisaks tarnitakse tehnikat arvukale hulgale muusikutele, kontserdikorraldajatele, kõigile suurematele rendi- ja paigaldusettevõtetele, haridusasutustele, teatritele ning Eestis asuvatele tehastele.

JBL Professional VRX tipptasemel kontsertkõlarid  Foto: EW Sound & Light

Ettevõtte fookus on kvaliteetse integratsiooni edendamisel, kasutades selleks üle maailma tunnustatud brände nagu Shure Axient seeria, Shure Microflex, DDS, DCS ja 100V süsteemid JBL Professionali poolt. Integratsiooni kasutuskohtadeks on suured kaubanduskeskused, büroohooned ning kino- ja konverentsisaalid, kus süsteemid võimaldavad programmeeritavat suundheli ning liita ühte lahendusse erinevat kõnelejate hulka ja võimaldada sünkroontõlget.

Shure MXC mikrofonid.  Foto: EW Sound & Light

Integratsioonisüsteemide mikrofonide puhul on lisaks puhtale, müravabale helile äärmiselt oluline nende mugandatavus ning suunatavus, mis peale installeerimist ja seadistamist toimib automaatsel heli tuvastamisel. See tähendab omakorda, et kuulajani jõuab läbi mikrofoni vähem lisahelisid ning müra.

Igale kliendile leitakse alati sobiv lahendus

EW Sound & Light esindab lisaks Shure’le ja Harmani produktsiooni kuuluvale JBL Professionalile veel preemiumkaubamärke Neutrik, Tascam, Soundcraft, BSS, Martin, Lexicon, Crown, Studer, dbx. Ettevõte on tootjate poolt kõrgelt hinnatud ning tunnustatud koostööpartner terves Baltikumis. Suheldes professionaalsete valgus-ja helitehnika tootjatega juba pikki aastaid, on ettevõtte projektijuhid-insenerid oma äripartneritele abiks erinevas suuruses ja erinevates tingimustes kasutatavate süsteemide projekteerimisel, tarnimisel ning projektide teostamisel, mis on taganud koostööpartnerite tunnustuse. Lisaks viib ettevõte läbi erialaseid koolitusi.

EW Sound & Light pakub ka Shure MXA910 suunatud helisüsteeme.  Foto: EW Sound & Light

EW Sound & Light OÜ ridades on kaheksa töötajat, kes tegelevad igapäevaselt heli- ja valgustehnika projektide planeerimise, hulgimüügi ning tarnetega suurettevõtetele. Et tulla oma klientidele vastu ning võimaldada neile kiiret teenust, pakutakse äärmiselt laia sortimenti ning kiiret tarnet, et ükski kontsertlava ehitus ega konverentsisaali ülespanek ei jääks teostamata. Täna võib öelda, et aastate jooksul laotud vundament helitehnikamaailmas on tugev ning igale kliendi soovile on leitud parim lahendus. Ka edaspidi on ettevõttel plaanis jätkata aktiivselt integratsioonide ja helimaailma projekteerimisega nii eraettevõtetele kui ka riigiasutustele. Plaanis on tihendada koostööd arhitektide ning ehitajatega, et ka uute hoonete kasutajad ja omanikud ei jääks ilma parimast helisüsteemist, mida oleks kõige lihtsam ja soodsam loomulikult rajada koos hoonega, kuna helil ja helil on suur erinevus.

Ka edaspidi on ettevõttel plaanis jätkata aktiivselt integratsioonide ja helimaailma projekteerimisega nii eraettevõtetele kui ka riigiasutustele. Plaanis on tihendada koostööd arhitektide ning ehitajatega, et ka uute hoonete kasutajad ja omanikud ei jääks ilma parimast helisüsteemist, mida oleks kõige lihtsam ja soodsam loomulikult rajada koos hoonega, kuna helil ja helil on suur erinevus.

EW Sound & Light sai alguse 1990ndate alguses Tallinna Linnahallis, kui omanikult Mati Vaarmanilt küsiti, legendi järgi, kahte spetsiaalset pistikut. Juba 1993. aastal ilmus ettevõttel 80-leheküljeline läikival paberil heli- ja valgustehnika tootekataloog, mis oli eriti minev kaup Venemaal. Sisuliselt sai kataloogist muusikute piibel, sest nii Eesti kui ka Venemaal oli lääne helitehnikat väga vähe saada. 1997. aastast tegutseb ettevõte Tallinnas aadressil Raua 1, kus paljud mäletavad nõukogude ajal tegutsenud legendaarset mänguasjade kauplust Tipa-Tapa. Seal on avatud lisaks kontorile ka toodete tutvustussaal.

TASUB TEADA!

EW Sound & Light tähendab „tõlkes” Eesti Wabariigi Häält ja Valgust.

EW Sound&Light esindab Harman produktsioon kaubamärke JBL Professional, Soundcraft, Lexicon, Crown, Studer, dbx, BSS, Martin ning kaubamärke Shure, Neutrik, Tascam.

Veel on EW Sound & Light Athletic, Monacor, Klotz, Adam Hall, Chain Master, Alustage, Steinigke ja Eurolite’i ametlik esindaja.

Hetkel kuum