Artikkel
  • Tõhusad laoriiulite süsteemid ja ergonoomilised tõsteseaded tagavad konkurentsieelise ja ohutuse

    Tööstus-, laondus- ja logistikavaldkonnas tagab ettevõttele konkurentsieelise oskuslik tööprotsesside optimeerimine, mis aitab säästa väärtuslikke ressursse, nagu näiteks laopind, tööaeg ja energia. Samuti on võimalik tõsta hästi planeeritud logistika- ja laosüsteemidega tööheaolu, -ohutust ja ergonoomikat.

    AJ Tooted valikus on tooted väikekaubariiulitest kuni suurte aluseriiuliteni. Tänu oma tootmisüksusele on võimalik luua täpselt kliendi vajadustele vastavaid lahendusi.Foto: AJ Tooted
    AJ Tooted pakub läbimõeldud terviklahendusi alates joonistest kuni kaupade tarne ning montaažini. Valikus tooted väikekaubariiulitest kuni suurte aluseriiuliteni. Tänu oma tootmisüksusele on võimalik luua täpselt kliendi vajadustele vastavaid lahendusi.

    Liiga sügavate riiulite kasutamine võib tähendada kasutuseta seisvat laopinda ja tekitada vajaduse ehitada kaupade mahutamiseks kõrgemaid riiuleid. Raskuste tõstmine kõrgemale tähendab aga omakorda nii töötajate kui ka kasutuses olevatele abivahendite suuremat energiakulu.

    Isegi kui meeskond annab igapäevaselt endast maksimumi, ei pruugita jõuda oodatud tulemusteni, kui ei ole tagatud ülesannetele, keskkonnale ja ettevõtte spetsiifilistele vajadustele vastavaid töövahendeid. Nutikate tõsteseadmete, abivahendite, laoriiulite ning alusesüsteemide puudumist kompenseeritakse pahatihti just tööjõu arvelt. Õigete riiulisüsteemide, aluseriiulite, pakkelaudade, transportkärude ning tõsteabidega on võimalik luua sujuvalt toimiv ning turvaline töökeskkond.
    Liiga sügavate riiulite kasutamine võib tähendada kasutuseta seisvat laopinda ja tekitada vajaduse ehitada kaupade mahutamiseks kõrgemaid riiuleid. Raskuste tõstmine kõrgemale tähendab aga omakorda nii töötajate kui ka kasutuses olevatele abivahendite suuremat energiakulu. Riiulisüsteemid Combo, Mix ja Tough aitavad sisustada vajaduspõhised ruumid, tagades paindliku ning tõhusa laohalduse. Saadaval praktilised põhi- ja lisamoodulid ning lai valik lisavarustust, mis võimaldavad luua ruumist ja hoiustatavatest kaupadest lähtuva laoplaneeringu nii, et väärtuslik laopindalast oleks võetud maksimum. Optimeeritud lahendused hoiavad kokku inventari-, aja- ja energiakulu.
    Combo riiulisüsteemi moodulid on omavahel suurepäraselt kombineeritavad sama seeria töölaudadega, võimaldades luua tervikliku ja vajadustele vastava lahenduse. Kõrguses seatavad riiuliplaadid tagavad maksimaalse paindlikkuse ja võimaluse kohandada riiulisüsteem vastavalt ladustatavate kaupade suurusele. Combo seerias on valik erinevatest praktilistest lisatarvikutest, mida saab kasutada nii töölaudade kui ka riiulite juures: LED-valgustid tööpinna ja riiulite valgustamiseks, riputusliistud plastkarpidele ja perfopaneelid tööriistade lihtsalt ligipääsetavaks hoiustamiseks. Combo riiuliplaatide kandevõime on 500-700 kg, mis võimaldab hoiustada erinevas suuruses kaupu, seadmeid ja muud vajalikku.
    Mix riiulisüsteem on oma nime saanud vastavalt selle mitmekülgsetele kombineerimisvõimalustele. Kõrguses seatavad riiuliplaadid ja lai valik lisavarustust võimaldavad kohandada riiulisüsteemi vastavalt olemasolevale laopinnale. Mix moodulitega on võimalik ehitada nii avatud riiuleid, kinniste külgedega ja tagaseinaga riiuleid kui ka ustega suletud hoiustamislahendusi. Riiulimoodulitele saab lisada hõlpsalt vajalikke elemente – erinevas kõrguses sahtleid, sokleid ning riiulijagajaid ja -plaate.
    Tough riiulisüsteem on suure kandevõimega, väga lihtsalt pikendatav ja sobib suuremahulistele kaupadele. Lisaosade paigaldamisel tuleb vaid haakida kandetalad põhiosa ühe otsraami külge ning asetada peale riiuliplaat. Komplektis on jalaotsikud püstpostide põranda külge ankurdamiseks, et saavutada võimalikult stabiilne lahendus. Saadaval nii puitlaastplaadist kui ka metallist riiulitasapindadega mudelid. Nagu ka nimi ütleb, siis sobivad suure kandevõimega Tough riiulimoodulid just raskematesse tingimustesse.
    Ergonoomilised tõstevahendid
    Esmalt on oluline mõelda läbi esemete paiknemine laos ja laoriiulitel – kõige enam kasutatavad või rasked kaubad peaks asetsema lihtsalt ligipääsetavatel tasapindadel, samas kui kergemad või harva kasutatavad asjad võib muretult paigutada kõige ülemisele või alumisele riiulitasapinnale. Lisaks tuleb arvesse võtta, et kaupade tõstmiseks oleks piisavalt ruumi, et vältida ebavajalikke liigutusi ning pöördel tõstmist.
    Tihti seisneb probleem teadmatuses, milliseid abivahendeid kasutada. Eelistatavalt peaksid tõstma raskusi nii harva kui võimalik. Raskete kaupade transpordiks võiks igas laos olla tõstekäru, mis lihtsustab nii kaupade käsitlemist kui ka liigutamist, vähendades samal ajal meeskonna koormust. Kuna tõstekäru on kasutatav ka lisatasapinnana, aitab see mugavalt vältida mitut eraldi tööetappi. Lisaks on nii tunduvalt väiksem risk, et kaubad või inimesed tegevuste käigus vigastada saaksid. AJ Tooted on lisaks efektiivsuse tõstmisele keskendunud oma toodete juures ka töötervishoiu ning -ohutuse nõuete täitmisele.
    Ruumisäästlikud mobiilsed aluseriiulid
    Unikaalne, kaasaegne ning ruumisäästlik aluseriiulite süsteem Ultimate sobib suurepäraselt nii väikestesse ladudesse kui ka suurematesse ettevõtetesse, kus vajatakse rohkelt pinda kaubaaluste paigutamiseks. Ultimate Pallet Rack, Pushback, Shuttle ja Mobile mudelitega on teile tagatud lõputult võimalusi efektiivsete tööprotsesside arendamiseks. Kaubaaluste riiulid on testitud ja sertifitseeritud vastavalt Euroopa standardile EN 15512.
    AJ Grupi inseneride kogemustele ja teadmistele põhinevalt välja töötatud Ultimate võimaldab laopinda ära kasutada maksimaalselt. Kuna kõik Ultimate riiulid toodetakse AJ Grupi Slovakkia tehases, saame pakkuda võimalikult paindlikke laoplaneeringuid, mis vastavad kliendi vajadustele ja aitavad luua optimaalse lahenduse.
    Ultimate riiulite postid on kitsamad, andes lisaruumi alustele pika riiulirivi korral. Talad on optimaalse ristlõikega ning seatavad kõrguses väikese sammuga, mis võimaldab maksimaalselt ära kasutada ruumi kõrgust ladustamisel. Samuti on talaotstel rohkelt kinnituskonkse, mis muudavad kogu riiuli stabiilsemaks. Uuenduslik disain ei ole vähendanud riiuli kandevõimet. Riiulisüsteem Ultimate on täiendatav rohkete lisatarvikute ning erilahendustega.
    Ultimate Mobile on väga tõhus mobiilne aluseriiulite süsteem, mis võimaldab tõsta laomahtu kuni 200% Mobile aluseriiulid paigaldatakse raamile, millel saab riiuleid liigutada, vähendades nii riiulivahede alla jäävat põrandapinda. Riiulisüsteem on mugavalt juhitav puutetundliku puldi abil. Turvalisus ja ohutus on tagatud tänu nutikale valgussensoriga süsteemile, mis kontrollib enne riiulite liikumist, kas vahekäik on tühi. Andurid iga liikuva aluse ees ja külgedel tuvastavad kõikvõimalikud takistused ja peatavad kaubaaluste liikumise, et vältida kokkupõrkeid.
    Ultimate Pushback on välja töötatud laomahtude optimeerimiseks, võimaldades ladustada sügavuses mitu alust ning rakendades FILO printsiipi (esimesena sisse, viimasena välja). Kaubaalus asetatakse spetsiaalsetele rullikutele, mis liiguvad riiulisüsteemi soontes. Kui kaubaalus tõstetakse riiulist välja, siis liigub järgmine alus gravitatsioonijõul väljastuse poole. Liikumist kontrollivad liikumisrajale paigaldatavad rullikud. Piiraja ei lase alustel üksteisele otsa vajuda.
    Ultimate Shuttle on tipptasemel disaini ja tehnoloogia ühildamisel loodud riiulisüsteem, mille eesmärk on optimeerida laomahu kasutust, tõhusust ja ohutust. Kliendi jaoks tähendab see võimalust hoiustada ruumis rohkem kaupu, suurendades seeläbi olemasoleva lao mahtu ning vähendades märkimisväärselt kulusid. Riiulisüsteem on ühildatav WMS-süsteemide ja Industry 4.0-ga. Kuna kogu tootmisprotsess on AJ Grupi kontrolli all, saame pakkuda kõrgeimat kvaliteeti ja töökindlust.

    Kuidas leida laiast valikust õige laosisustus?

    Läbimõeldud laoplaneering on ettevõtte tööprotsesside toimimiseks ning kulude optimeerimiseks märkimisväärse tähtsustega. Parima tulemuse saavutamiseks tuleb luua lahendus, mis võtab arvesse kõiki olulisi aspekte – ettevõtte spetsiifilised vajadused, olemasolev ruum, kaupade maht ja kaal, kasutatavad seadmed ning tööohutus ja ergonoomika. Millele pöörata tähelepanu, et leida õige sisustus?
    * Suur laohoone puhul tasub ära kasutada kogu laohoone maht
    Lao planeerimisel tuleb keskenduda sellele, kuidas kogu laopind maksimaalselt ära kasutada ning logistiliselt hästi tööle panna. Kasutada võib näiteks mobiilseid laoriiuleid või push-back riiuleid – otsuse tegemiseks on parim küsida nõu spetsialistilt.
    * Väikse laohoone puhul aitavad hädast välja sobivad lisaosad
    Väiksematel ja keskmise suurusega ladude sisustamiseks sobivad enamasti klassikalised aluseriiulid. Kõige parem on valida riiulid, mis võimaldab ise seada kandetalade vahemikku võttes arvesse riiulis ladustatavate aluste kõrgust. Nii saab kandetalasid paigutada võimalikult palju ning kasutada lao pinda maksimaalselt. Lao sisustamisel tuleb silmas pidada ka seda, et soovi korral oleks võimalikult lihtne riiuleid lisada või kandetalasid ümber tõsta.
    * Kujundage optimaalne tööprotsess
    Arvestage aluseriiulite paigaldusel kaupade peale- ja mahalaadimisalaga. Suure laohoone puhul on oluline, et sissetulevad kaubad oleks enne järgmise kaubaauto saabumist korralikult riiulitesse ladustatud. Tuleb valida riiulid, mis kõige enam sobivad teie kaupade liikumise ja paigutuse planeeringuga. Enne kaupade paigutust tuleks analüüsida kaupade liikumist: millised on kiiresti ringlevad kaubad (suure käibega) ning millised on madala liikumisega kaubad (väikese käibega)? Kiiresti liikuvad kaubad paigutage kergesti ligipääsetavasse riiulisse, mis asub peale- ja mahalaadimisala lähedal, et vähendada kaupade transpordiaega.
    * Ennetage õnnetusi ja minimaliseerige nende tagajärgede suurust
    Turvaline laoplaneering tähendab nii passiivseid kui ka aktiivseid ohutusabinõusid. Passiivsed ohtusabinõud on abiks siis, kui õnnetus juhtub – näiteks aluseriiulile lisatavad otsasõudutõkked või võrepaneelid, mis ei lase kaupadel riiulist alla kukkuda. Aktiivsed ohutusabinõud vähendavad õnnetuse tekkimise ohtu. Kui laos kasutatakse virnastajaid, siis tuleks paigutada käsitsi komplekteeritavad kaubad ühte riiulivahesse, et vähendada inimeste ja virnastajate kokkupuuteid.
    Tõhusa ja optimeeritud lao sisustamiseks on alati hea kaasata spetsialistid, kes tegelevad igapäevaselt laosüsteemide planeerimisega ning oskavad soovitada teie ettevõttele kõige sobivamat lahendust. AJ Grupis on üle 40 aasta kogemusi ja ekspertteadmisi ühendatud laia tootevalikuga, mida on vaja efektiivse ja ergonoomilise laosüsteemi loomiseks. Lisaks tarnib AJ Tooted sisustustooteid kontorisse, kooli, tööstusele ja kaubandusse. AJ Solutions spetsialistid aitavad luua vajadustele vastava erilahenduse mis tahes projektile.
    Ultimate Shuttle on tipptasemel disaini ja tehnoloogia ühildamisel loodud riiulisüsteem, mille eesmärk on optimeerida laomahu kasutust, tõhusust ja ohutust.Foto: Patrik Mattsson
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.