"Eesti riik on kiusanud Soomet nii pikalt, et ma olen sellega täiesti nõus," ütleb Soome tööle minev Vladik (istub) selle kohta, et enam mõnda aega Eesti ja Soome vahet tööle käia ei saa.  Foto: Andras Kralla

Sombusest Tallinnast startinud laeva täitsid ettevõtjad ja töötajad: mul pole Soomes praegu tööd, aga Eestis ka ei olnud!

Kui maskid välja jätta, võiks keskpäevasel Tallinna-Helsingi laeval koroonapandeemia unustada: inimesi on end laevale sättinud hulganisti, kalevipojad jutustavad kambakesti õlleklaasi taga.

Tegelikult on tänane sõit eriline, kuna sombusest Tallinnast lõuna paiku väljunud laev on üks viimaseid, millega eestlased saavad Soome tööle sõita. Põhjanaabrid on kivisse löönud karmid piirangud ning nii mõnigi ei tea, kui kauaks tuleb seekord minna. Aga kui praegu ei lähe, võib ilma jääda endale ja perele olulisest sissetulekust.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum