9. november 1995 kell 22:00

Volkswagen Polo muutus klassikalisemaks

Euroopa suurim autotootja Volkswagen AG tegi mullu sügisel oma pisima mudeli Polo uuendamisel läbi täieliku revolutsiooni. Uus, põhjalikult täiendatud mudel meenutas välimuselt pigem Golfi kui oma samanimelist eelkäijat. Sel sügisel täienes Polo modifikatsioonide valik veelgi, uus versioon kaldub oma välimuselt juba suuruselt järgmise Volkswageni mudeli Vento poole.

Loomulikult ei ole Volkswagenil mõtteski loobuda mullu turule toodud Polost, uus modifikatsioon täiendab senist mudelivalikut.

Volkswageni ennustuste kohaselt jõutakse Polo müüginumbrites tänavu aasta lõpuks 400 000 auto tähiseni, mis on vaid aasta kestnud müüki arvestades väga hea tulemus.

Volkswagen Polo Classicul on erinevalt tava-Polost sedaankere, seetõttu loodab Volkswagen võita poolehoidjaid ka ostjate seas, kes hindavad samal ajal väikeautot ja salongist eraldi asuvat pagasiruumi.

Seni puudus Volkswagenil sellise klassi sõiduauto. Golfil sedaanversioon puudub, Vento on paljude potentsiaalsete autoostjate jaoks liiga suur.

Lisaks kolmele bensiinimootorile (1,4liitrise töömahuga 60hj ning 1,6liitrised 75hj ja 100hj mootorid) kuulub modifikatsioonivalikusse ka uuetüübiline 64hj diiselmootoriga Polo SDI. «Väikese» Polo mootorivalik algab üheliitrisest 45hj mootorist.

Volkswagen Polo Classic baseerub samal alusel kui samuti Volkswageni kontserni kuuluva Seati Hispaanias toodetav mudel Cordoba. Väliselt on autod siiski piisavalt erinevad, et mitte segi minna. Teiste Volkswageni mudelitega võrreldes mahub Polo Classic välismõõtmetelt tava-Polo ja Vento vahele.

Suurim mõõtmete erinevus võrreldes tagaluugiga Pologa on pagasiruumi mahutavuses -- sedaani pagasiruum mahutab 455 liitrit, võrreldes eelmise modifikatsiooni 245 liitriga.

Volkswagen Polo Classicu turusegmendis müüdi eelmisel aastal Lääne-Euroopas umbes 450 000 autot.

Hetkel kuum