• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sotsiaalministeerium kaalub suurt arvutiostu

  Sotsiaalkindlustusameti peadirektori ja arvutihanke peamise initsiaatori Ado Viigi sõnul aitaks arvete, haigus-, hooldus- ja sünnituslehtede viimine magnetinfokandjatele säästa haigekassadel aastas 300 miljonit krooni. Tema sõnul väheneksid nii ka vigastest raviarvetest tulenevad põhjendamatud väljamaksed.
  Keskhaigekassa projekti kohaselt võimaldataks raviasutustel soetada endale arvuti ja vajalik tarkvara protsendita laenu abil. Hiljem vähendaks keskhaigekassa oma lepingulise partneri osutatud teenuste eest makstavat tasu, kuni võlg saab tasutud.
  Sotsiaalministri nõuniku ja endise sotsiaalkindlustusameti peadirektori Georg Männiku arvates on Viigi ettepanekus mitmeid puudusi.
  Esialgse projekti järgi maksaks keskhaigekassa raviasutustele, kes ei esita alates 1. märtsist 1996 infot infokandjatel, veerandi võrra vähem osutatud teenuste eest. Paljude raviasutuste juhtide arvates tahetakse neid panna olukorda, kus nad peavad soetama tarkvara keskhaigekassa elu lihtsustamiseks.
  Sotsiaalministeeriumi infotehnoloogia osakonna juhataja Ruth Ääremaa sõnul nähakse keskhaigekassa kavas ette ASi Microlink Pentium-tüüpi arvutite ja ASi Medisoft tarkvara soetamist. Need aga ületavad raviasutuste praegused vajadused ja on Äärema hinnangul liigne priiskamine. Näiteks üks Medisofti tarkvaraga varustatud Microlinki arvuti maksab ligi 30 000 krooni.
  Maarjamõisa haigla peaarsti kohusetäitja Margus Ulsti sõnul peaks haigekassa kehtestama ühtsed standardid tarkvara suhtes, mida raviasutustelt nõutakse, mitte püüdma välja pakkuda ühe firma toodangut. Tartu ülikooli kliinikumi juhatuse esimees Raul Talvik ütles, et sotsiaalkindlustusameti Tartus korraldatud teabepäeval oli võimalus tutvuda ainult Microlinki ja Medisofti toodanguga ja peamine tutvustav materjal oli müügileping.
  Keskhaigekassa arvutitehnoloogia peaspetsialisti Kaljo Tinni väitel soosib haigekassa Microlinki, sest pakutav riistvara hind on mõistlik ning on olemas Eestit kattev teenindusvõrk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Clemco Baltic OÜ juht Svetlana Laanela: olen iga õppetunni eest tänulik
Värvi- ja liivapritsiseadmete, kaitsevahendite ja mõõteriistade müüja Clemco Baltic OÜ tähistab tänavu 25. tegevusaastat. Rahvusvahelisse kontserni kuuluva ettevõtte juhi Svetlana Laanela sõnul vaadatakse vaatamata ebastabiilsele ajale positiivselt tulevikku, sest Clemco seadmeid vajatakse nii energeetika-, transpordi- kui ka ohutusvaldkonnas.
Värvi- ja liivapritsiseadmete, kaitsevahendite ja mõõteriistade müüja Clemco Baltic OÜ tähistab tänavu 25. tegevusaastat. Rahvusvahelisse kontserni kuuluva ettevõtte juhi Svetlana Laanela sõnul vaadatakse vaatamata ebastabiilsele ajale positiivselt tulevikku, sest Clemco seadmeid vajatakse nii energeetika-, transpordi- kui ka ohutusvaldkonnas.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.