• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartumaa bussifirmad võivad ühineda

  Tartu abilinnapea ja Tarbuse nõukogu esimehe Robert Närska sõnul on bussiettevõtete ühinemise küsimuse tõstatanud Tarbus, kellele kuulub kahjumiga töötavast ja vananenud bussipargiga Liivimaa Bussi aktsiatest kaks kolmandikku. «Tarbuse seisukohalt ei ole ta aktsiad õigesti paigutatud,» lausus Närska.
  Samas ei tule Närska sõnul kõne alla ka aktsiatest loobumine, sest sotsiaalselt on linnalähiliine teenindava Liivimaa Bussi säilimine vajalik.
  Tarbuse asedirektor Valter Keis ei usu, et juba täna hakatakse välja töötama ühinemisstrateegiat. Samas ei välistanud ta firmade võimalikku ühinemist.
  Keisi sõnul sõltub bussifirmade ühinemine poliitilistest otsustest -- kuidas otsustavad omavalitsused ja Tarbuse nõukogu, kuhu tegevjuhtkond ei kuulu. «Tarbusel ühinemist vaja ei ole,» kommenteeris Keis. «Küsimus on aga selles, et kõigis firmades osaleb Tartu linn, kelle elanikud tahavad sõita nii Tallinnasse, Jõgevale kui ka Tartus.»
  Liivimaa Bussi direktor Lembo Veidemann ei poolda ühinemisplaane, kuid ta ei olnud alternatiivseid võimalusi nõus kommenteerima enne tänast koosolekut. Liivimaa Bussi juhatuse esimehe ja Tartu maavalitsuse majandusnõuniku Mati Kermase sõnul on ühendamine vältimatult vajalik vaid juhul, kui omanikud ei anna Liivimaa Bussile kinnisavara.
  Robert Närska sõnade kohaselt ei ole mõned aastad tagasi toimunud Tartu linna-, linnalähi- ja kaugbussiliinide eraldamine ennast õigustanud, mistõttu tuleks pidada ühinemisläbirääkimisi ka linnale kuuluva linnaliine haldava aktsiaseltsiga Liikor. «Samas on ühe monopoolse firma tekkimine ohtlik sõitjatele,» möönis Närska.
  Liikori direktori Sulev Piibari väitel ei ole ühendamisest ametlikult seni juttu olnud. «Minu arvates oleks see ka mõttetu,» lisas ta. Piibari sõnade kohaselt puuduks neli aastat tagasi lahutatud firmade taasühendamisel perspektiiv, kuna tekkinud firmade tegevus on erinev.
  «Ilmselt on Tarbuse mõte ühineda enam-vähem jalgadele saanud Liikoriga tingitud Tarbuse soovist hakata sõitma ka linnaliine, kuna rahvusvahelistel liinidel ei ole hakkama saadud,» lausus Piibar. Kolmest Tartumaa bussiettevõttest töötab ainsana kahjumiga linnalähiliine teenindav Liivimaa Buss.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Nordea Eesti: vastutustundliku tegutsemise alustalaks on hoolivad töötajad ja kaasav juhtimine
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Vastutustundlikkus on Nordea Eesti jaoks ainus viis, kuidas äri teha. Põhjamaise finantsettevõttena tegutsetakse oma klientide teenindamise ja nende unistuste täitmisele kaasaaitamise nimel. Ettevõtte töötajad lähtuvad oma igapäevastes tegevustes sellest, milline on nende mõju seotud inimestele, ümbritsevale kogukonnale ja keskkonnale.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.