7. märts 1996 kell 22:00

Alkoholiseaduse muudatused selgumas

Saloineni sõnul pole valitsusel veel kindlat seisukohta, kui pikka reisi hakatakse tõlgendama lühiajalisena.

«Lõpliku tähtaja määrab parlament,»märkis Saloinen. Tema sõnul jätkab valitsus seaduse kallal tööd järgmisel nädalal ning arvatavasti jõuab see siis kohe parlamenti. Saloineni sõnul on hetkel raske öelda, millal seadus jõustub, kuid ilmselt võib see juhtuda hiljemalt maikuu jooksul.

Sinebrychoff OY peadirektori Kaj Forsselli sõnul tuleb alkoholiseaduse muutmise seadusesse suhtuda rahulikult. «Enne tuleb ära oodata, mis täpselt vastu võetakse,» märkis ta.

Tema sõnul jätkab firma vaatamata ka muudatustele oma kauba aktiivset turustamist Eestis. Forselli sõnul võib piirangute kehtima hakkamine nende statistikat selgemaks muuta, sest nähakse paremeni, kui palju tarbivad nende toodangut eestlased kohapeal.

Kolmapäevasel Soome rahandusministeeriumi ja Euroopa komisjoni kohtumisel arutati põhiküsimusena alkoholi maksustamise seaduse muutmisega seotud küsimusi ning kolmandatest riikidest sissetoodava õllekoguse piiramist 15 liitrilt 2 liitrile.

Jõuti kokkuleppele, et need muudatused on Euroopa Liidu seadustega vastuolus ning valitsus otsustas nende ettevalmistamise peatada.

Hetkel kuum