22. mai 1996 kell 22:00

Ookean ja Kalbur-F lepivad ehk kokku

Ookeani pankrotihaldurite esindaja vandeadvokaat Aivar Pilv on haige ja pankrotihaldurid Arno Mägi ning Aivar Leismann Londonis.

Pilv kinnitas, et kohtuväline kokkulepe pole siiski veel välistatud. «Olen olnud Kalbur-Fi esindajaga advokaadibüroost Tark & Co pidevalt kontaktis,» rääkis Pilv. «Lähemal ajal peame selgusele jõudma, kas peame neljapäeval kohtuistungi või sõlmime vähemalt eelkokkuleppe.»

Ookeani pankrotihaldurite andmeil on Ookeani üheksa laeva müüdud Kalbur-File liiga odavalt ning nad andsid 29.01.96 Tallinna linnakohtusse hagi tunnistada laevade müügitehing kehtetuks. Linnakohus lükkas 11.04.96 eelistungi edasi, sest pooled olid alustanud kohtuvälise lahendi saavutamise läbirääkimisi. Kohtuistung jätkub täna.

Ookeani pankrotihaldurid küsivad Kalbur-Filt kompensatsiooni kuni 20 miljonit krooni, viimaste läbirääkimiste kohaselt nõustus Kalbur-F maksma 8,5 miljonit krooni.

Londonis viibivat Mägi ei rahulda Kalbur-Fi pakutud 8,5 miljonit krooni. «Kui neilt asjalikumat pakkumust ei tule, pole meil enam mõtet läbi rääkida,» sõnas Mägi. «Oleme oma esitatud hagis kindlad, kuigi mõistame, et tegelikult oleks kompromiss mõlemale poolele kasulikum.»

Mägi ja Leismann püüavad Londonis leida lahendust Ookeani laevale Palamus, mis on üheaegselt India ja Eesti laevaregistris. «Meie eesmärk on saada Palamus Ookeanile tagasi, sest formaaljuriidiliselt kuulub laev Ookeanile, mitte India ja Ookeani ühisfirmale,» kinnitas Mägi.

Pankrotihaldurid loodavad laeva eest saada vähemalt vanarauahinna. «Poleks paha ligi miljon krooni pankrotipessa tagasi tuua,» lisas Mägi. «Palamusel pole meeskonda peal, laev lihtsalt seisab. Samas möllavad seal India sadamas mussoontuuled, on oht, et alus läheb põhja.»

Hetkel kuum