29. mai 1996 kell 22:00

Hinnatants bensiini ümber

Hääle sõnul on bensiinimüüjad alates märtsist kuni mai keskpaigani töötanud kahjumiga. «Alles paar päeva tagasi oli nulli juurde jõudmise võimalus, kuid siis langetas Eesti Statoil hinda,» ütles Hääl eile.

Õliliidu tegevdirektor Mart Kutsar ei uskunud, et hinnalangust sedasi seletada võib. «Nii jõhkraks konkurents ei ole läinud,» väitis ta.

Bensiini hind langes esmaspäeval esimesena Statoili tanklates, kus 95E liiter maksab nüüd 4,95 krooni. Statoili turundusjuht Marko Allikson põhjendas jaemüügihinna langetamist maailmaturu hindade langusega.

Üleeile alanes 95E hind samale tasemele Shelli tanklates. Shell Eesti ASist kinnitati, et nende otsust mõjutas kindlasti Statoili hinna alandamine.

Eile vastas hinnalangusega Neste, kelle tanklates maksab 95E liiter 4. 90. «Põhjendus on seesama paljuräägitud maailmaturu hind,» kommenteeris Neste Oil Eesti ASi juht Rain Talmar. «Võib-olla kasutas Statoil kiiret liikumist ja trummilöömist enese maine parandamiseks,» põhjendas ta konkurendi avakäiku.

Täna on madalamad hinnad ka EK Tallinna, Tartu ja Pärnu uutes tanklates, kinnitas eile ASi EK turundusdirektor Mati Ruul. EK alandas bensiini 95E liitri hinda 15 tanklas kuni 15 senti. Bensiinijaamades, kus hind enne oli vähemalt viis krooni, maksab liiter nüüd 4.90 kuni 4.95. Ruuli sõnul otsustati hinda alandada pärast Neste teadet, et hulgimüügihind võib veelgi langeda.

Ainsana suurematest kütusemüüjatest ei alanda bensiini hinda veel AA-Trading. Alexela ja Autokütuse tanklates maksab 95E liiter 4.95. «Meie sel nädalal hindu ei muuda,» teatas eile AA-Tradingu juhatuse esimees Heiti Hääl. «Kui teeme midagi, siis esimesest kuupäevast (laupäevast), homme õhtul otsustame,» ütles Hääl eile lõunal.

Hetkel kuum