• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnatants bensiini ümber

  Hääle sõnul on bensiinimüüjad alates märtsist kuni mai keskpaigani töötanud kahjumiga. «Alles paar päeva tagasi oli nulli juurde jõudmise võimalus, kuid siis langetas Eesti Statoil hinda,» ütles Hääl eile.
  Õliliidu tegevdirektor Mart Kutsar ei uskunud, et hinnalangust sedasi seletada võib. «Nii jõhkraks konkurents ei ole läinud,» väitis ta.
  Bensiini hind langes esmaspäeval esimesena Statoili tanklates, kus 95E liiter maksab nüüd 4,95 krooni. Statoili turundusjuht Marko Allikson põhjendas jaemüügihinna langetamist maailmaturu hindade langusega.
  Üleeile alanes 95E hind samale tasemele Shelli tanklates. Shell Eesti ASist kinnitati, et nende otsust mõjutas kindlasti Statoili hinna alandamine.
  Eile vastas hinnalangusega Neste, kelle tanklates maksab 95E liiter 4. 90. «Põhjendus on seesama paljuräägitud maailmaturu hind,» kommenteeris Neste Oil Eesti ASi juht Rain Talmar. «Võib-olla kasutas Statoil kiiret liikumist ja trummilöömist enese maine parandamiseks,» põhjendas ta konkurendi avakäiku.
  Täna on madalamad hinnad ka EK Tallinna, Tartu ja Pärnu uutes tanklates, kinnitas eile ASi EK turundusdirektor Mati Ruul. EK alandas bensiini 95E liitri hinda 15 tanklas kuni 15 senti. Bensiinijaamades, kus hind enne oli vähemalt viis krooni, maksab liiter nüüd 4.90 kuni 4.95. Ruuli sõnul otsustati hinda alandada pärast Neste teadet, et hulgimüügihind võib veelgi langeda.
  Ainsana suurematest kütusemüüjatest ei alanda bensiini hinda veel AA-Trading. Alexela ja Autokütuse tanklates maksab 95E liiter 4.95. «Meie sel nädalal hindu ei muuda,» teatas eile AA-Tradingu juhatuse esimees Heiti Hääl. «Kui teeme midagi, siis esimesest kuupäevast (laupäevast), homme õhtul otsustame,» ütles Hääl eile lõunal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.