Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Tõenäoliselt sõlmiti eile õhtul RASi Estonian Air erastamiskonkursi võitnud Taani lennufirma Maersk Airi ja erastamisagentuuri vahel müügileping.
  Maersk Airiga koos Estonian Airi 66% aktsiate ostus osalevast Balti Cresco Investeerimisgrupi ASist öeldi eile õhtul, et «kui ei juhtu veeuputust, sõlmime lepingu». Neilt saadud info põhjal täpsustati veel viimaseid müügilepingu detaile. Äripäeva trükkimineku hetkel oli leping veel sõlmimata. ÄP
  Tallinna väärtpaberibörsi esimese tööpäeva jooksul sooritati 31 tehingut kogukäibega 2 miljonit krooni.
  Börsi käivitamine ei toonud kaasa erilisi aktsiate hinnamuutusi, küll aga vähenes kõigi aktsiate ostu-müüginoteeringute vahe ehk spread.
  Börsil langesid kõigi ( v.a Hoiupank) aktsiate hinnad. Hoiupanga aktsia hind tõusis 2,20 kr võrra. Enim langes Tallinna Panga aktsia -- 50 kroonilt 48 kroonile.
  Väärtpaberibörsi esimesel päeval oli tehinguid pea kõigi börsil noteeritud aktsiatega, v.a Hüvitusfondi I, II ja IV seeria obligatsioonid. Enim kaubeldi Ühispanga ja Hansapanga aktsiatega. ÄP
  Eile viibisid Tartu ülikoolis Saksa suurima panga Deutsche Bank keskpanga osakonnajuhataja prof Otto Wulff ja Põhja-Rein Vestfaali liidumaa tööandjate liidu juhatuse liige Hansjörg Döpp. Nende visiit valmistab ette septembris 1997 kavandatud akadeemilist Saksa nädalat Tartu ülikoolis.
  «Külalised rõhutasid, et Saksa nädalale tuleb kutsuda väga kõrge renomeega Saksa tippteadlasi, kelle Eesti-visiidi maksavad kinni Saksa pangandusringkonnad,» ütkes TÜ rektor prof Peeter Tulviste. Tema sõnul näitab Saksa rahandusringkondade ladviku Tartu-visiit ja tehtud pakkumus seda, et Tartu ülikool on taas jõudmas Euroopas väga kõrgelt koteeritud kõrgkoolide hulka.
  «Arvatavasti tuleb järgmisel sügisel Saksa nädala raames Tartusse ka Nobeli preemia laureaaditiitliga tippteadlasi,» täheldas Tulviste.
  Külalised kohtusid kõikide TÜ teaduskondade dekaanidega. Erilist huvi näitasid härrad Wulff ja Döpp üles euroteaduskonna vastu. ÄP
  Täna avab AS Eriõli esimese nüüdisnõuetele vastava tankla Võru linnas. Kaubeldakse nelja marki kütustega, tanklas on pisike kauplus ja kaarditelefon. Ehitusse ja seadmetesse investeeriti 3,5 miljonit krooni.
  «Hetkel on meie tankla Võru moodsaim,» märkis ASi Eriõli jaemüügidirektor Mati Luik. Sel aastal rajab Võrru korraliku bensiinijaama ka AS AA-Trading. ÄP
  Autoohutusrihmade tootja AS Norma sõlmis neljapäeval Togliattis Vene suurima autotootja AvtoVAZi autotehasega tarnelepingu, ütles Norma peadirektor Jüri Käo esmaspäeval.
  «Kogu probleem on, kuidas õnnestub lepingut realiseerida,» lausus Käo. Ta lisas, et leping on siduvaks dokumendiks vaid Normale. «Meie põhienergia läheb sellele, et sundida tehast täitma kohustusi, mis ta endale lepingus on võtnud,» lisas ta.
  AS Norma ei avalikusta oma I kvartali majandustulemusi. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 366,4 ja puhaskasum 32,4 miljonit krooni. BNS
  AS BeTeGe andis välja turismiinfoteose «Eestimaa 1996/97», mis sisaldab infot 211 Eesti valla ja linna vaatamisväärsuste, ajaloo ja pakutavate turismiteenuste kohta ning tutvustab hotelle, puhkemaju, restorane, muuseume jms. Reisijuht ilmus eesti, vene, inglise, saksa, soome ja rootsi keeles. ÄP
  Hansapank kinnitas esmaspäeval pressiteates, et sõlmis laupäeval Deutsch-Lettische Banki (DLB) aktsionäride esindajatega 100% DLB aktsiate ostulepingu.
  Lepingu hind on panga teatel 133,6 mln kr, millest 20,6 mln makstakse sularahas ja 113 mln kr summa tasutakse 1 190 000 emiteeritava Hansapanga B-aktsiaga.
  Lepingu lahutamatu osa on DLB omanike poolne käendusleping, millega tagatakse kõik omanikega seotud laenud, Venemaa suhtes võetud riskid ja mõningad teised aktiva kirjed.
  Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus ütles, et lepingu hind põhineb veebruaris sõlmitud kavatsuste protokollil, korrektuure tehti seoses asjade vahepealse kuluga. «Hansapanga seisukohalt usume, et ostetav pank on seda hinda väärt,» ütles Lõhmus.
  Ostuleping jõustub 7. juunil pärast loa saamist Läti Pangalt. BNS
  Valitsus arutab teisipäeval RE Eesti Telekommunikatsioonide jagunemiskava kinnitamist, mille järgi ettevõttest eraldub ringhäälingu saatekeskus.
  Eesti Telekommunikatsioonide peadirektor Toomas Sõmera ütles, et ringhäälinguseaduse muutmise seaduse järgi moodustub RE Eesti Telekommunikatsioonide Ringhäälingu Saatekeskusest aktsiaselts.
  See tähendab, et ringhäälingu saatekeskus läheb Eesti Telekomi haldusalast ära ja sellest saab eraldi ettevõte, nentis Sõmera. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tallinna Sadam kasvatas reisijate arvu 87%, ent kaubamaht vähenes
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Tänavu III kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,5 miljonit reisijat ja 4,4 miljonit tonni kaupa. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 87% ehk 1,2 miljoni reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 33%.
Aleksei Šiškin: Nord Stream 2 hävitas eestlaste hõimurahva asuala
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Sel nädalal sai selgeks, et Nord Streami projekti ajaloole pandi rasvane punkt. Sabotaaži tulemusena löödi gaasitorud rivist välja ja kõige järgi otsustades pole neid võimalik taastada. Delovõje Vedomosti ajakirjanik Aleksei Šiškin kirjutab gaasitorude ebaselgest ja traagilisest rollist eestlaste hõimurahva vadjalaste ajaloos.
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse?
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse? Suuremast püsikulust hoolimata paistab suure edumaaga võitvat paat.
Kumba investeerida: paati või paaditootja aktsiasse? Suuremast püsikulust hoolimata paistab suure edumaaga võitvat paat.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Suur galerii: Äriplaan 2023 tõi kokku rekordarvu ettevõtlikke inimesi
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Eelmise nädala neljapäeval peetud Äriplaani konverentsil osales 650 inimest, kes kuulasid tippettevõtjate äriplaane ja ootusi algavaks majandusaastaks.
Hirmust tuleb rääkida, et seda mitte karta
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Varem hoiduti tuumaohust rääkimisest, et mitte külvata asjatut masendust ja paanikat. Nüüd, vastupidi, sellest justnimelt tulebki rääkida, et hoida ära asjatut masendust ja paanikat, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Septembris langesid korterite hinnad ja tehingute arv 1Partner: hind on ikka laes
Septembris vähenes korteritehingute arv üle Eesti võrreldes augustiga 21,6% ning mediaanhind pea 9%. Selle aasta septembris vahetas Tallinnas omanikku 24% vähem kortereid, kui eelmisel aastal, kuid keskmine ruutmeetri hind oli viiendiku võrra kõrgemal.
Septembris vähenes korteritehingute arv üle Eesti võrreldes augustiga 21,6% ning mediaanhind pea 9%. Selle aasta septembris vahetas Tallinnas omanikku 24% vähem kortereid, kui eelmisel aastal, kuid keskmine ruutmeetri hind oli viiendiku võrra kõrgemal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.