• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinna Pank suurendas omakapitali

  Lähipäevil kavatseb pank sõlmida veel ühe analoogse lepingu, ühtekokku suurendab Tallinna Pank omakapitali seotud laenudega 48 miljoni krooni võrra, ütles Tallinna Panga nõukogu aseesimees Targo Raus.
  Raus rääkis, et eile allkirjastatud laen kujutab endast allutatud võlakohustust. Swedfundilt saadud laenu tähtaeg on kümme aastat, esimesel viiel aastal kuulub laen sajaprotsendiliselt omakapitali hulka, seejärel viiakse see järk-järgult omakapitalist välja bilansi kohustuste reale.
  Swedfundilt, kellele kuulub ühtlasi 10,4 protsenti Tallinna Panga aktsiakapitalist, saadud raha on Rausi sõnade kohaselt tagamata laen. «Näiteks pankroti korral makstakse seotud laen välja vahetult enne aktsionäre,» sõnas Raus.
  Krediidiasutuste seaduse kohaselt tohib pank kaasata teisast kapitali kuni 50 protsenti aktsiakapitalist. Seni Tallinna Pank seotud kapitali kaasanud ei olnud. «Nüüd kasutame selle võimaluse ära,» sõnas Raus.
  Tõenäoliselt veel sellel nädalal kirjutab Tallinna Pank alla ka teisele seotud laenu lepingule ühe Lääne-Euroopa investoriga, kelle nime Raus enne lepingu allkirjastamist avalikustada ei soovinud. Teise seotud laenu suurus on 32 miljonit krooni.
  Tallinna Panga omakapital oli 30. aprilli seisuga 134,4 miljonit krooni, sellest aktsiakapital on 96 miljonit krooni. Eile allkirjastatud seotud laenu lepinguga suurenes Tallinna Panga omakapital 140,4 miljoni kroonini.
  Ühtekokku suureneb panga omakapital pärast kahe seotud laenu kaasamist 182,4 miljoni kroonini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.