4. juuni 1996 kell 22:00

Tallinna Pank suurendas omakapitali

Lähipäevil kavatseb pank sõlmida veel ühe analoogse lepingu, ühtekokku suurendab Tallinna Pank omakapitali seotud laenudega 48 miljoni krooni võrra, ütles Tallinna Panga nõukogu aseesimees Targo Raus.

Raus rääkis, et eile allkirjastatud laen kujutab endast allutatud võlakohustust. Swedfundilt saadud laenu tähtaeg on kümme aastat, esimesel viiel aastal kuulub laen sajaprotsendiliselt omakapitali hulka, seejärel viiakse see järk-järgult omakapitalist välja bilansi kohustuste reale.

Swedfundilt, kellele kuulub ühtlasi 10,4 protsenti Tallinna Panga aktsiakapitalist, saadud raha on Rausi sõnade kohaselt tagamata laen. «Näiteks pankroti korral makstakse seotud laen välja vahetult enne aktsionäre,» sõnas Raus.

Krediidiasutuste seaduse kohaselt tohib pank kaasata teisast kapitali kuni 50 protsenti aktsiakapitalist. Seni Tallinna Pank seotud kapitali kaasanud ei olnud. «Nüüd kasutame selle võimaluse ära,» sõnas Raus.

Tõenäoliselt veel sellel nädalal kirjutab Tallinna Pank alla ka teisele seotud laenu lepingule ühe Lääne-Euroopa investoriga, kelle nime Raus enne lepingu allkirjastamist avalikustada ei soovinud. Teise seotud laenu suurus on 32 miljonit krooni.

Tallinna Panga omakapital oli 30. aprilli seisuga 134,4 miljonit krooni, sellest aktsiakapital on 96 miljonit krooni. Eile allkirjastatud seotud laenu lepinguga suurenes Tallinna Panga omakapital 140,4 miljoni kroonini.

Ühtekokku suureneb panga omakapital pärast kahe seotud laenu kaasamist 182,4 miljoni kroonini.

Hetkel kuum