2. juuli 1996 kell 22:00

Uuendatud Eesti-aegses majas antakse infot

1929. aastal Kadriorgu ehitatud majas olid kandekonstruktsioonid ekspertide hinnangul normaalses seisukorras, mistõttu lammutamist vajas kõik kuni palkseinteni. Ehituse käigus lõhuti suur osa vaheseinu ja vahetati aknad.

Kasutusele võeti kelder, kuhu rajati koosolekuruumid ning oma töötajatele on planeeritud saun ja jõusaal.

Ahjukütte asemel on majas nüüdsest elektriküte, millega seoses ehitati hoovi uus alajaam.

Siseviimistluses on kasutatud Auma Expo põrandakatteid ning seinu katab kogu majas Eestis uudse lahendusena pritstapeet, mida valmistatakse makulatuurist.

«Makulatuur jahvatatakse, segatakse liimiga ja pritsitakse seina,» räägib Kuuma Liini ASi peadirektor Jaanus Hallik mujal maailmas väidetavalt populaarse materjali valmistamistehnoloogiast. Operaatorite tööruumis toimib selline seinakate efektiivse helisummutajana. Välisseinte krohv on sobiv vanadele majadele, kus tekib vajadus niiskusega mängida.

Halliku sõnul oli ruumi planeerimisel arhitektil vabad käed, st tellija etteantud tingimusi eriti ei olnud.

Hetkel kuum