• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas lepped pensionäridega kaitsevad töösturite huve?

  Olen alati olnud seisuko-hal, et igasugused poliitilised kokkulepped ükskõik mis erakonnaga on ettevõtjaid ühendavate organisatsioonide jaoks äärmiselt ohtlik ja lühinägelik tegevus.
  ETTK juhatus arutas neid kokkuleppeid ja on kindlasti oma järeldused teinud. Arutelu jätkub nädala pärast.
  Majandus peab saama tugevamaks ja poliitikud peavad majandusinimestega arvestama. See skeem täna veel hästi ei toimi, aga me kindlasti jõuame sinnamaani. Arenenud riikides see nii käib.
  Eesti erakonnad arvestavad ettevõtja huvidega täpselt kaks korda: üks kord enne riigikogu valimisi, teine kord enne kohalike volikogude valimisi. Ettevõtjaga arvestatakse vähemalt lubaduste tasemel.
  Eestis on erakonnad välja kujunemata. Paljude programmid on sarnased, ja põhilised asjad, mis kirja pannakse, ega nende järgi siis ei toimita, vaid nende järgi lubatakse toimida.
  Kunagi oleme toetanud Isamaad, aga summa ei olnud suur.
  Küsimust arutasime juha-tuse koosolekul kaks nädalat tagasi ja seal hääletasid kõik poolt, peale kahe.
  Eelmise nädala keskel oli meil veel üks koosistumine, kus olid ka Milder ja teised. Kuna osa ei olnud kursis, kes siin natuke protesteerisid, siis Kruusma ja Veskiväli selgitasid meile asja ja enam keegi vastu ei olnud. Me ei ole viie aasta jooksul poliitikasse läinud, me oleme lihtsalt mures oma ettevõtete pärast.
  Kui me ikka vaatame seda põllumajanduse poolt, kes meile toorainet annab, siis Tallinna lihakombinaat on pankrotis, Võhma on pankrotis, tuhanded inimesed on tööta. Seda külge me ka arutasime. Need, kes olid vale infot saanud, said õiget infot ja leppisime kokku, et jätkame läbirääkimisi kõikide erakondadega.
  Küsimus ei ole selles, kes tööstust juhib, vaid kes on palgal. Nende taga on ju tuhanded pered ja lapsed.
  Coca-Cola Eesti ei ole toetanud ühtegi parteid, oleme absoluutselt väljaspool poliitikat. Iga kingsepp peab oma liistude juurde jääma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.