19. september 1996 kell 22:00

Erastamisvõla müük on kasulik

Erastatud ettevõtete järelmaksu müümisel on pärast eilses Sõnumilehes ilmunud negatiivsete momentide ka positiivseid tegureid. Pärast järelmaksu müümist pole kohalikel erastajatel enam võimalik valitsuselt nõuda erastamistingimuste muutmist töösturitele soodsas suunas.

Kahtlemata on õigus peaministri majandusnõunikul Heido Vitsuril, kelle sõnul on erastamine riigi majanduspoliitika üks osa.

Kui riik seda poliitikat tagantjärele ei muudaks, siis poleks võib-olla ka vaja erastamisvõlga müüa.

Kuna valitsus on aga erastamispoliitika ja erastamistingimuste tagantjärele muutmisega näidanud oma selgrootust ja andnud järele ühe kindla huvigrupi survele, siis võib erastamisvõla müümine aidata riigil saada oma ettevõtete müümise eest selle summa, mida ostjad algselt lubasid. Valitsus peab nüüd otsustama, kelle huvides tegutsemine on riigile tervikuna kasulikum, kas pankurite või töösturite.

Hetkel kuum