• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Itaalia miljonäride Eesti-visiit

  Kõik Eestisse saabunud Itaalia ärimehed on Ühispanga juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul dollarimiljonärid. Ühispanga nõukogu esimehe Aivar Urmi ütlusel on siin viibinud Itaalia ärimeeste seas palju panganduses ja tekstiilitööstuses tegutsevaid inimesi, samuti ekspedeerijaid.
  Üks tundmatuks jääda soovinud Itaalia pangandustegelane ütles laupäeval toimunud Eesti Ühispanga aktsionäride üldkoosolekul, et Itaalia ettevõtjaid köidab Eesti maksusüsteem, mis on väga liberaalne ning loob soodsaid tingimusi välisinvesteeringute tegemiseks.
  Itaalias tekstiilialal tegutsev ärimees rääkis, et ka tema on huvitatud koostööst Eesti tekstiilitööstuse esindajatega, kuid pahatihti jääb tal mulje, et mõned kohalikud ärimehed ei viitsi lihtsalt suhteid õhtusöögist kaugemale arendada. «Kahju, et meie vahel pole seni tekkinud tihedat koostööd,» lisas ta.
  Reede õhtul Olümpia hotelli restoranis Elysée toimunud õhtusöögil ütles välisminister Siim Kallas, et Eestis on varem korraga nii palju välisinvestoreid käinud vaid kaks korda -- Suurbritanniast ja Soomest. «Isiklikud kontaktid on alati kõige tulusamad, « arvas Kallas.
  Ernesto Preatoni, kellele kuulub kurikuulus maja Uus tänav 13 ning ligi 9,4 protsenti Eesti Ühispanga aktsiatest, ütles saabumisel Tallinna lennujaamas Äripäevale, et tema ning ta äripartnerid on huvitatud RASi Eesti Merelaevandus erastamisest.
  Kuid kuna tegu on suure objektiga, tuleb erastamisel kaasata ka Eesti-poolne partner, lisas Preatoni. Tema sõnul tuleks kõne alla koostöö ettevõtte praeguse juhtkonnaga. «Ma loodan lähinädalatel Eesti Merelaevanduse juhtkonnaga kohtuda ning nendega võimalikke koostöövariante arutada,» lausus Preatoni.
  Preatoni sõnul tegutseb ta Itaalias erinevates majandusvaldkondades, osadest on ta juba ka loobunud. Enam ei osale ta Itaalias panganduses ja finantssfääris. Preatoni sõnade kohaselt kuulub talle ning tema äripartneritele Itaalias üks juhtpositsioone n-ö ajaviitetööstuses. Lisaks kuuluvad neile paljud hotellid.
  Ernesto Preatoni leiab, et Eesti on suurepärane koht investeeringuteks. «Pole üleliigset riiklikku kontrolli ega muid takistavaid tegureid, vastupidiselt Itaaliale. Kehtestatud on selged mängureeglid,» lisas ta.
  Tema ütlusel oli sõidu eesmärk selles, et tema itaallastest äripartnerid saaksid tutvuda Eesti majandusega ning koguda uusi ideid, kuhu võiks siinmail investeerida.
  Lisaks tunnevad mõned äripartnerid Preatoni sõnul huvi tehaste rajamise vastu Eestis. Preatoni ütles, et tema ja teiste ärimeeste Eestis käik ei tähenda veel seda, et nad hakkaks juba homme või tulevikus kohalikku majandusse kindlasti investeerima.
  Enamik itaallasi lahkus Eestist koos perekonnaliikmetega pühapäeva õhtul. Preatoni ise jääb enda kinnitusel koos nelja äripartneriga Eestisse nädala lõpuni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.