17. oktoober 1996 kell 22:00

AS Magnum tahab Talinvestilt õlletehast osta

ASi Talinvest projektijuht Artjom Sokolov, kes täidab ühtlasi ka ASi Saare Õlu tegevdirektori kohuseid, märkis, et õlletehase ostmise huvi on tulnud Magnum Konsuumerilt.

Sokolov kinnitas, et vastab tõele väide, et nii väike tehas nagu Saare Õlu ei suuda oma asukoha tõttu kulusid minimeerida. Ta lisas, et ettevõttel on palju parem perspektiiv, kui ta kuulub mõne suurema tootja, nagu ASi Tartu Õlletehas alla.

Margus Linnamäe lausus, et Magnum Grupi hinnangul pole Talinvest teinud eriti suuri pingutusi Saare Õlu majandusseisu parandamiseks. «Majandustulemused viitavad sellele, et pikas perspektiivis ei tule tehas omadega välja,» lisas ta.

Kumbki läbirääkimiste osapool ei soovinud kommenteerida ettevõtte võimalikku müügihinda ega prognoosida ostu-müügitehingu sõlmimise aega. Ka Tartu õlletehase tegevdirektor Madis Paddar keeldus kommentaaridest.

Artjom Sokolovi sõnul jätkab Talinvest paralleelselt müügiläbirääkimistega ka Saare Õlule tegevdirektori otsimist. Varem on ta väitnud, et Saaremaalt pole sobilikku inimest võimalik leida, mandrilt on aga head direktorit isegi 20 000kroonise kuupalga ja muude soodustustega väga raske Saaremaale meelitada.

ASi Saare Õlu käive oli üheksa kuuga 17,5 mln krooni, kasum ulatus sadadesse tuhandetesse kroonidesse. Talinvest ostis õlletehase aktsiad eelmise aasta detsembris ja on ettevõttesse investeerinud 6,5 miljonit krooni.

Hetkel kuum