8. detsember 1996 kell 22:00

Välisraha avastab Eesti Vene-firmasid

Väärtpaberiturg on optimistlik

Välisinvestorid ostavad eelkõige aktsiaid, mis on seotud Venemaaga ja mille pealt annab ilmselt tulevikus rohkem teenida pärast Eesti ja Vene piirilepingu sõlmimist, rääkis Viikberg. «Jutt käib eelkõige Norma, Kalevi, Rakvere lihakombinaadi ja Tallinna farmaatsiatehase aktsia kohta,» lisas ta.

«Meie kliente huvitab kõik, mis liigub, kuid põhitähelepanu on põhinimekirja aktsiatel,» rääkis Hansapanga kapitaliturgude diiler Märt Meerits. «Neid piirileping Venemaaga küll ei mõjuta. Võib-olla tulevikus, kui kaotatakse tollid, siis võib huvi konkreetselt Venemaaga seotud ettevõtete vastu tõusta.»

Norma aktsiat mõjutas hiljuti tugevalt Venemaalt tulnud negatiivne uudis Avtovazi pankrotiprotsessist, mis nõrgendas Norma aktsiat lühikese ajaga 10 kr võrra.

«See näitab, et Eestis on tekkimas selline efektiivne turg, kus kohe reageeritakse uudistele,» rääkis Viikberg. «Samas ei reageeritud aga kuidagi teatele, et Lissabonis ei kirjutatud alla Eesti-Vene piirilepingule, mida tegelikult välisinvestorid väga ootasid.» Ilmselt on meil arenguruumi, et reageerida ka uudistele, mis ei ole otseses seoses ettevõttega, vaid makroökonoomikaga, ja mõjutavad seda rohkem kui mingi uue kontori või tootmisliini avamine, lausus Viikberg.

Hetkel kuum