• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisraha avastab Eesti Vene-firmasid

  Väärtpaberiturg on optimistlik

  Välisinvestorid ostavad eelkõige aktsiaid, mis on seotud Venemaaga ja mille pealt annab ilmselt tulevikus rohkem teenida pärast Eesti ja Vene piirilepingu sõlmimist, rääkis Viikberg. «Jutt käib eelkõige Norma, Kalevi, Rakvere lihakombinaadi ja Tallinna farmaatsiatehase aktsia kohta,» lisas ta.
  «Meie kliente huvitab kõik, mis liigub, kuid põhitähelepanu on põhinimekirja aktsiatel,» rääkis Hansapanga kapitaliturgude diiler Märt Meerits. «Neid piirileping Venemaaga küll ei mõjuta. Võib-olla tulevikus, kui kaotatakse tollid, siis võib huvi konkreetselt Venemaaga seotud ettevõtete vastu tõusta.»
  Norma aktsiat mõjutas hiljuti tugevalt Venemaalt tulnud negatiivne uudis Avtovazi pankrotiprotsessist, mis nõrgendas Norma aktsiat lühikese ajaga 10 kr võrra.
  «See näitab, et Eestis on tekkimas selline efektiivne turg, kus kohe reageeritakse uudistele,» rääkis Viikberg. «Samas ei reageeritud aga kuidagi teatele, et Lissabonis ei kirjutatud alla Eesti-Vene piirilepingule, mida tegelikult välisinvestorid väga ootasid.» Ilmselt on meil arenguruumi, et reageerida ka uudistele, mis ei ole otseses seoses ettevõttega, vaid makroökonoomikaga, ja mõjutavad seda rohkem kui mingi uue kontori või tootmisliini avamine, lausus Viikberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.