• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Kindlustus läheb Trygg-Hansale

  Hansa Kindlustuse juhataja Olavi Laido ütles, et lepingu sõlmimine on veidi veninud juriidiliste nüansside lihvimise tõttu. «Advokaadid teevad lepingute kallal viimistlustööd,» segitas Laido. «Mina ootasin, et leping oleks juba sõlmitud.»
  Eesti Kindlustus otsustas oma osaluse Hansa Kindlustuses müüa, kuna Eesti Kindlustuse peadirektori Ivar Virkuse sõnul muutus konkureerivas firmas osaluse omamine mõttetuks. Hansa Kindlustuse peategevusalal ettevõtete kindlustamises on Eesti Kindlustuse turuosa portfelli suurusega võrreldes tagasihoidlik. Virkuse hinnangul oli Hansa Kindlustuse osalus üks ettevõtte kindlustuse liigi arengu pidurdajaid Eesti Kindlustuses.
  Hansa Kindlustuse kümne miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist kuulub Eesti Kindlustusele 144 000 krooni nominaalväärtuses aktsiaid, mille Trygg-Hansa ostab ära kahe miljoni krooni eest. Ühe kümnekroonise nominaalväärtusega aktsia hinnaks kujuneb 139 krooni.
  Pärast Eesti Kindlustuse osaluse müümist Trygg-Hansale saab Rootsi kindlustuskontsernist Hansa Kindlustuse ainuomanik.
  Olavi Laido sõnutsi hakkavad Trygg-Hansa juhid Eesti Kindlustuse osaluse ostmise järel arutama kindlustusseltsi edasist arengukava.
  Trygg-Hansa plaanib pärast omandisuhete selginemist asutada Hansa Kindlustuse kõrvale elukindlustusseltsi. «Kui otsustame elukindlustusseltsi teha, siis kindlasti järgmisel aastal,» lausus Laido. Seni on Hansa Kindlustus tegelenud peamiselt suurettevõtete kindlustamisega.
  Eesti Kindlustus oli üks Hansa Kindlustuse asutaja, kellele algselt kuulus 50 protsenti Hansa Kindlustuse aktsiatest. Eesti Kindlustuse erastamise hetkeks oli Eesti Kindlustuse osalus Hansa Kindlustuses kukkunud Tartu Kommertspanga varisemise käigus toimunud segaduse tulemusena 8 protsendile.
  Sel suvel toimunud Hansa Kindlustuse aktsiakapitali laiendamisega otsustas Eesti Kindlustuse uus juht Ivar Virkus mitte kaasa minna. Selle tulemusel kukkus Eesti Kindlustuse osalus Hansa Kindlustuses 1,44 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.