22. mai 1997 kell 22:00

Opositsioon tahab saada otsustusõigust tollimäärade üle

Kuna nii põhiseaduse kui maksuseaduste järgi kuulub maksude kehtestamise õigus riigikogule, tegi reformierakonna peasekretär Heiki Kranich ettepaneku mitte jätta tollitariifide kehtestamise õigust valitsusele. Samasuguse ettepaneku tegi ka Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson.

Tollitariifide lagesid määratlevas tabelis tegi Kranich ettepaneku asendada seal kõik numbrid nulltariifiga.

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Tiit Made väitis eile, et parandusettepanekud on laekunud ainult seaduse teksti kohta ja tabelit need ei puuduta. «Riigikogu liikmed on näidanud ennast mõistlikust küljest,» väitis ta.

Made sõnul on muutunud pilt seaduseelnõu suhtes selgemaks ja seaduse vastuvõtmine reaalsemaks.

Riigikogu majanduskomisjon hakkab eelnõu parandusettepanekuid arutama 9. juunil.

Enne riigikogu suvepuhkusele minekut tuleb tollitariifide seadus riigikogus teisele lugemisele.

Hetkel kuum