• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Avatud köögiga Argentina

  Argentina restoran
  Restorani nimi võib ehk miljöö suhtes teatud eelhäälestuse luua, mis aga trepist alla jõudes võib ununeda. Kujuteldava seose võib küll avastada menüüd uurides. Nii et interjööri vaatleks sõltumata restorani nimest. Omaette teema on ka uue ja eelmise sisekujunduse omavaheline suhe. Uus planeering on teostatud ilmselt küllalt nappide vahenditega, mis hakkab silma kasvõi lage ja valgustust vaadates. Sümpaatsena mõjub asjaolu, et ruum ei ole laudu täis topitud, on piisavalt ruumi. Samuti on tore jälgida askeldamist avatud köögis. Sümpaatsed on tellistest laotud müürijupid ja tekstiilivalik, mis koos seina tooniga moodustab meeldiva sooja koloriidi. Interjööri hinne on 6 punkti.
  Kui ei teaks, et tegemist on argentina restoraniga, siis interjööri põhjal seda ei ütleks. Restoranis segas laudade liiga tihe paigutus ja ebamugavad puutoolid. Tore on keset ruumi olev toiduküpsetamise koht ning meeldivad on vanadest ahjukividest vaheseinad. Üldise stiiliga ei lähe aga kokku baarilett, mis mõjub nõukogulikult. Laudadel on ilusad kirjud linad, mis aga polnud peal ilmselt esimest päeva. Valgustus on mahedalt hämar. Punase-tumeda värvikombinatsioon sobis, kuna lõunamaalased armastavad tugevaid toone. Kuna restoranis oli hetkel, kui mina seal käisin, vähe rahvast ja keegi sööki ei tellinud, siis ei oska öelda, kui hea ventilatsioon Argentina restoranis on. Hinne 7 punkti.
  Argentina restorani peamine puudus on see, et liiga palju on kujundust alles jäänud vanast Max Marine'ist, mis Argentina õhkkonnaga ei sobi. Näiteks illuminaatorid sobivad enam noorte diskokohta. Argentina restorani sisekujunduses peaks olema rõhutatud eksootikat. Parimal juhul seostub restorani interjöör Argentina poole sõitva laevaga, mis tegelikult võib ju ka Soome poole sõita. Argentina restoranist on püütud teha eksklusiivne restoran, kuid see ei küüni selleni. Toidu küpsetamine keset ruumi on tore. Mööbel on tavaline eurostiil. Parem lahendus oleks nt korvtoolid, mis seostuvad palmipuude ja sooja ilmaga. Restoranil läheks paremini, kui ta kujundust muudaks ja hindu alandaks. 5 punkti.
  Argentina restoran on hea õhkkonnaga paik, kus tulemus on saavutatud lihtsate vahenditega. Nii ei ole näiteks torustikku hakataud peitma ripplagede taha. Restoranile annab juurde meeldivat võlu see, et köök on toodud saali. Silma häirib vaid monstrum, mis on ventilatsiooni jaoks pliidi kohale pandud. Selles on märgata kokkuhoiupoliitikat. Teatud tasemel seltskonda Argentinasse sööma viia ei saa, sest mingil määral jääb rasvahais riietele külge. Lauad on restoranis parajate vahedega, nii et seltskonnad üksteist ei häiri. Julgelt on kokku pandud üsna karjuvaid värve, kuid antud kontekstis see ei häiri. Toredad on kergelt robustsed kivist vaheseinad, mis laudu eraldavad. 7 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.