• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Avatud köögiga Argentina

  Argentina restoran
  Restorani nimi võib ehk miljöö suhtes teatud eelhäälestuse luua, mis aga trepist alla jõudes võib ununeda. Kujuteldava seose võib küll avastada menüüd uurides. Nii et interjööri vaatleks sõltumata restorani nimest. Omaette teema on ka uue ja eelmise sisekujunduse omavaheline suhe. Uus planeering on teostatud ilmselt küllalt nappide vahenditega, mis hakkab silma kasvõi lage ja valgustust vaadates. Sümpaatsena mõjub asjaolu, et ruum ei ole laudu täis topitud, on piisavalt ruumi. Samuti on tore jälgida askeldamist avatud köögis. Sümpaatsed on tellistest laotud müürijupid ja tekstiilivalik, mis koos seina tooniga moodustab meeldiva sooja koloriidi. Interjööri hinne on 6 punkti.
  Kui ei teaks, et tegemist on argentina restoraniga, siis interjööri põhjal seda ei ütleks. Restoranis segas laudade liiga tihe paigutus ja ebamugavad puutoolid. Tore on keset ruumi olev toiduküpsetamise koht ning meeldivad on vanadest ahjukividest vaheseinad. Üldise stiiliga ei lähe aga kokku baarilett, mis mõjub nõukogulikult. Laudadel on ilusad kirjud linad, mis aga polnud peal ilmselt esimest päeva. Valgustus on mahedalt hämar. Punase-tumeda värvikombinatsioon sobis, kuna lõunamaalased armastavad tugevaid toone. Kuna restoranis oli hetkel, kui mina seal käisin, vähe rahvast ja keegi sööki ei tellinud, siis ei oska öelda, kui hea ventilatsioon Argentina restoranis on. Hinne 7 punkti.
  Argentina restorani peamine puudus on see, et liiga palju on kujundust alles jäänud vanast Max Marine'ist, mis Argentina õhkkonnaga ei sobi. Näiteks illuminaatorid sobivad enam noorte diskokohta. Argentina restorani sisekujunduses peaks olema rõhutatud eksootikat. Parimal juhul seostub restorani interjöör Argentina poole sõitva laevaga, mis tegelikult võib ju ka Soome poole sõita. Argentina restoranist on püütud teha eksklusiivne restoran, kuid see ei küüni selleni. Toidu küpsetamine keset ruumi on tore. Mööbel on tavaline eurostiil. Parem lahendus oleks nt korvtoolid, mis seostuvad palmipuude ja sooja ilmaga. Restoranil läheks paremini, kui ta kujundust muudaks ja hindu alandaks. 5 punkti.
  Argentina restoran on hea õhkkonnaga paik, kus tulemus on saavutatud lihtsate vahenditega. Nii ei ole näiteks torustikku hakataud peitma ripplagede taha. Restoranile annab juurde meeldivat võlu see, et köök on toodud saali. Silma häirib vaid monstrum, mis on ventilatsiooni jaoks pliidi kohale pandud. Selles on märgata kokkuhoiupoliitikat. Teatud tasemel seltskonda Argentinasse sööma viia ei saa, sest mingil määral jääb rasvahais riietele külge. Lauad on restoranis parajate vahedega, nii et seltskonnad üksteist ei häiri. Julgelt on kokku pandud üsna karjuvaid värve, kuid antud kontekstis see ei häiri. Toredad on kergelt robustsed kivist vaheseinad, mis laudu eraldavad. 7 punkti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.